Gradski odbor SNS za smenu Đilasa

Izvor: B92, 08.Sep.2013, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradski odbor SNS za smenu Đilasa

Beograd -- Na beogradskom odboru SNS doneta je odluku da se lideru stranke Aleksandru Vučiću predloži inicijativa o promeni vlasti u glavnom gradu.

Oko 11 časova je počela sednica beogradskog odbora SNS u proširenom sastavu. Glavna tema sednice je bila aktuelna vlast u glavnom gradu.

Predsednik Gradskog odbora Nebojša Stefanović je rekao da je gradonačelnik Dragan Đilas dokazao da nije sposoban da vodi grad, koji ima problema sa korupcijom i prezaduženošću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posebno u poslednjih pet godina.

Stefanović je naveo da će se o tome razgovarati s predstavnicima Demokratske stranke Srbije (DS S) i Socijalističke partije Srbije (SPS), i dodao da mu je svejedno na koji način će doći do promene vlasti u glavnom gradu.

"Nemamo nikakvo ograničenje, spremni smo i za izbore. Provera legitimiteta nam prija i verujemo da ćemo osvojiti veliku većinu", kazao je Stefanović novinarima.

"Spremni smo da sa SPS-om i DS S-m nađemo najbolja rešenja za sve građane Beograda", rekao je Stefanović i dodao da bi "ceo sat" mogao da priča o "greškama i propustima" aktuelne gradske vlasti.

Na pitanje zašto SNS je poziva URS ili neku drugu stranku, Stefanović je naveo da će SNS da priča samo sa onim strankama koje imaju odbornike u beogradskoj skupštini.

Na pitanje da li su naprednjaci spremniji da izvrše rekonstrukciju nego da idu na izbore, Stefanović je rekao da SNS ne beži od izbora i veruje da moće da se pokaže da imaju legitimitet za vođenje grada.

Stefanović je rekao da se stranka na svim nivoima zalaže za ekonomske reforme, a Beograd se ne može posmatrati van toga, jer ima važnu ulogu.

On je pomenuo velike gradske projekte, poput izgradnju metroa i prjekat "Beograd na vodi".

"Đilas koristi Beograd za napade na vladu i jačanje sopstvene pozicije u stranci, sve na štetu Beograđana i ostalih građana Srbije", kaže Stefanović.

On je naveo da SNS traži najbolje rešenje za Beograd, ali će konačnu odluku dati stranački organi. Dodao je da ne može da kaže kada će biti Glavni odbor SNS, ali svakako će se ona održati uskoro.

Prema njegovim rečima, na današnjoj sednici nije bilo konkretnih predloga o mehanizmima za promenu gradske vlasti. Stefanović je ukazao da su izbori u Zemunu bili prekretnica u opredeljivanju za promene u Beogradu.

"To je bio potpuni test i provera legitimiteta", naveo je Stefanović i podsetio da je DS prošle godine na gradskim izborima imao 3.000 glasova više od SNS-a, ali da je ove godine na lokalnim izborima u Zemunu SNS osvojio 29.000 glasova, a DS 5.016.

Time su građani Zemuna pokazali da je gradska vlast izgubia legitimitet, ocenio je Stefanović i dodao da je Zemun reprezentativni deo grada u kome živi 200.000 ljudi.

Upitan s kim SNS o vlasti u Beogradu ne može da razgovara, Stefanović je rekao da je to DS, jer bi, taj bi razgovor bio besmislen, jer je "u ovom trenutku sve što se dešava u Beogradu rezultat njihovog rada".

Stefanović, koji je ujedno i predsednik Gradskog odbora, pre toga je u uvodnom izlaganju rekao da "gradska vlast nema viziju da od beograda napravi metropolu koja ona jeste".

On je naveo da je SNS više puta ukazivala na afere koje su potresale grad.

"Bilo je sumnjivih tendera i favorizovanje određenih preduzeća, pa je gradski budžet oštećen", naveo je Stefanović.

Kao jedan od primer on je naveo BusPlus, ocenivši da je ukupno stanje loše, da se uvode novi kontrolori, što je dodatno opterećenje za gradsku kasu, a time i Beograđane. On je naveo da je stanje u prevozu isto kao i pre uvođenja BusPlus-a.

Sednica se održava u proširenom sastavu, tako da pored članova Gradskog odbora prisustvuju i odbornici SNS u Skupštini Beograda, kao i predsednici opštinskih odbora Beograda.

Aleksandar Jovičić, šef odborničke grupe naprednjaka u Skupštini grada, je juče rekao da će sednica biti održana u proširenom sastavu, odnosno da će joj prisustvovati svi članovi Gradskog odbora i cela odbornička grupa.

On je dodao i da će stav i odluka sa te sednice biti prosleđena Predsedništvu naprednjaka, koje će odlučivati o daljim koracima.

Nakon sednice novinarima bi trebalo da se obrati predsednik Gradskog odbora Beograd Nebojša Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.