Goati: DS-u i SNS-u dve trećine glasova, koalicija nerealna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2012, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Goati: DS-u i SNS-u dve trećine glasova, koalicija nerealna

BEOGRAD -

Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati smatra da će na predstojećim izborima "najviše profitirati" dve najveće stranke, DS i SNS, koje će uzeti dve trećine glasova, a posebno DS, čiju koaliciju, ipak, smatra nerealnom, a LDP vidi kao iznenađenje izbora koje će odlučivati o pobedniku.

Goati smatra da će raspisivanje predsedničkih izbora učiniti da rezultat bude drugačiji nego da je reč samo o parlamentarnim i to objašnjava fenomenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "strateškog glasanja", sve prisutnijeg u svetu. Zbog raspisivanja opštih izbora stranke koje imaju harizmatične lidere proći će bolje, rekao je on u intervjuu za "Blic".

Birači, kako je objasnio, ne žele da bace svoj glas na nekoga u čije šanse sumnjaju, iako im je lično simpatičan, već glasaju za stranku ili lidera za koga smatraju da će sigurno pobediti.

U tom slučaju stradaju male stranke, rekao je Goati, ocenivši to velikom štetom jer su upravo one nosioci drugačijih tema i izvor kreacije novih ideja.

On smatra nerealnom veliku koaliciju (DS-SNS) i pre veruje u ponovljene izbore nego u nju.

Napominjući da se "partije bore za plen", on kaže da velike koalicije nisu isplative, jer je u slučaju "pune trpeze sa 130 ljudi" plan za svakog od njih mali. Ocenio je, takođe, da naprednjaci plaćaju danak prošlosti i da će i to uticati na opredeljenje drugih stranaka prilikom sastavljanja nove vlade.

Po oceni Goatija, o pobedniku izbora će odlučivati LDP koju vidi kao iznenađenje ovih izbora. Smatra, takođe, da se, u slučaju da bilo koja od dve velike partije izgubi izbore, njeno cepanje ne može isključiti.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goati: Koalicija DS-SNS nerealna

Izvor: B92, 08.Apr.2012

Beograd -- Predsednik Transparentnosti Srbija Vladimir Goati smatra da će na predstojećim izborima "najviše profitirati" DS i SNS, koje će uzeti dve trećine glasova...Smatra da se to posebno odnosi na DS, čiju koaliciju, ipak, smatra nerealnom, a LDP vidi kao kao iznenađenje izbora koje će odlučivati...

Nastavak na B92...

Tadić i Nikolić će uzeti dve trećine glasova na izborima

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 01:10

- Očekujem da Demokratska stranka i Srpska napredna stranka pokupe dve trećine glasova na izborima. Najviše će profitirati dve megastranke, a posebno Demokratska stranka - kaže u intervjuu za „Blic“ Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija...Ističući ocenu da će zbog raspisivanja...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.