Glavne sednice odbora SNS i SPS

Izvor: B92, 22.Jul.2012, 00:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavne sednice odbora SNS i SPS

Beograd -- Sednice glavnih odbora SNS i SPS biće održane u nedelju, a na njima bi trebalo da se razmatraju personalna rešenja za novu vladu.

SNS će održati sednicu GO u 11 časova, u maloj sali beogradskog Sava centra.

Na sednici GO SNS biće usvojena odluka o kandidatima za kadrovska rešenja u budućoj Vladi. Funkcioner SNS Nebojša Stefanović rekao je da će se na sednici GO SNS odlučivati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o svim važnijim državnim funkcijama.

"Mi namerevamo da na sutrašnjoj sednici Glavnog odbora stranke stavimo na razmatranje i odlučivanje sve važnije državne funkcije", rekao je Stefanović agenciji Beta.

Sednica GO SNS biće delimično otvorena za medije, odnosno, moći će da prisustvuju sednici dok traje uvodno izlaganje vršioca dužnosti predsednika stranke Aleksandra Vučića.

Lider SNS Aleksandar Vučić kaže da je realno da Srbija u petak dobije novu vladu i da će ona imati 18 članova i 16 ili 17 resora.

Socijalisti će takođe sednicu Glavnog odbora održati u nedelju, u prostorijama te stranke.

Lider SPS-a Ivica Dačić rekao je ranije da očekuje da će do kraja iduće sedmice biti doneti zakoni o vladi i ministarstvima, a potom da će biti formirana Vlada Srbije.

Dačić je rekao da će u ponedeljak, 23. jula, početi izbor funkcionera Skupštine Srbije i formiranje radnih tela, a potom će Skupština razmatrati zakone o vladi i ministarstvima.

Mandatar Ivica Dačić izjavio je da kada je reč o ministrima i potpredsednicima vlade iz redova koalicije oko socijalista neće biti iznenađenja i dodao da su imena već poznata javnosti.

Sednica Glavnog odbora SPS-a zakazana je za 13 sati.

Osim sednica Glavnih odbora naprednjaka i socijalista u nedelju zaseda i Poslanički klub Demokratske stranke.

Planiran je izbor novog šefa tog tela i biće utrđeno koga će ta stranka predložiti za potpredsednika parlamenta izjavila je funkcionerka DS-a i šefica poslaničkog kluba "Za evropsku Srbiju" u prošlom skupštinskom sazivu Nada Kolundžija.

Ona je precizirala da se još ne zna da li će glasanje biti tajno ili javno.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.