Gašić i Spaskovski uručuju ključeve od stana porodici Petković

Izvor: TimockeVesti.net, 07.Nov.2015, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić i Spaskovski uručuju ključeve od stana porodici Petković

Potpredsednik SNS-a Bratislav Gašić sutra će uručiti ključeve od novog stana petočlanoj porodici Petković u majdanpeku, koji je kupljen na osnovu pojedinačnih donacija članova SNS-a.
Ministar odbrane Gašić i Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor, inače obišli su porodicu >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << Radovana i Nade Petković, koji sa troje dece ometene u razvoju, žive u stanu od 24 kvadratnih metara u Majdanpeku, prošle godine, i tada su im obećali da će se potruditi da im osim pomoći obezbede i dvosoba stan.
Porodicu Petković čine Marko (14) i Marijana (12) sa umerenom mentalnom ometenošću i najmlađi Mirko (11) koji ima veći procenat oštećenja i završava školu prema programu inkluzivnog obrazovanja. – Meni je jako teško kada vidim ovakvu porodicu, teško mi je zbog dece, koja nemaju svoj prostor, jer i ja imam svoju decu. U Srbiji se mnogo teško živi i to je svima poznato, ali ne smemo da zaboravimo da budemo saosećajni i da pomažemo najugroženijima – rekao je tada Gašić.Stan od 24 metara kvadratnih je u vlasništvu Rudnika bakra, a i sam otac Radovan je penzioner rudnika, dok je Nada domaćica. – Radio sam u rudniku i ovo je njihov stan, ali smo u procesu otkupa na rate. Trebalo bi da je veći, da deca imaju svoj prostor, a i da Marinko može komotno da se kreće, jer je u ovom skučenom to za njega teško – rekao je tada Radovan. Izvor BLIC

Nastavak na TimockeVesti.net...






Povezane vesti

Gašić: Članovi SNS su radili i sakupili novac, nisu se baškarili po letovalištima

Izvor: Blic, 07.Nov.2015

Potpredsednik Srpske napredne strane Bratislav Gašić uručio je danas ključeve od novog strana petočlanoj porodici Petković iz Majdanpeka..Porodica Petković koju čine Marko (14) i Marijana (12) sa umerenom mentalnom ometenošću i najmlađi Mirko (11) koji ima veći procenat oštećenja i završava...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.