Francuski mediji: Stros Kana neće biti savetnik u Vladi Srbije

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuski mediji: Stros Kana neće biti savetnik u Vladi Srbije

Kako prenose francuski mediji, izvor blizak poznatom ekonomisti je demantovao da je bilo kontakata sa srpskom vladom, rekavši da je to dezinformacija i da "ne zna o čemu se radi".
Kako je objavio "Danas", pozivajuć se na izvore u SNS, lider naprednjaka  Aleksandar Vučić je na sednici Glavnog odbora stranke u petak pomenuo je mogućnost da jedan stranac dobije bitnu funkciju u rekonstruisanoj Vladi Srbije.
Kako je Danasu potvrđeno u obaveštenim izvorima, taj stručnjak >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << iz inostranstva, za čije je ime Vučić poručio da će "biti prava bomba", jeste Dominik Stros Kan, bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda.
Opredeljenje vlasti, odnosno SNS-a, jeste da on bude savetnik Vlade, a ne ministar finansija, kako su neki prethodno protumačili.Izvori našeg lista tvrde da bi to bila velika dobit za Srbiju, koja bi doprinela boljem kvalitetu vođenja državnih poslova, naročito u oblasti ekonomije, a postoji i ozbiljna namera da se u Ministarstvo privrede dovede "ugledni britanski stručnjak".
Najveća dilema u realizaciji ovih planova mogla bi da bude mogućnost plaćanja ovakvih svetki poznatih stručnjaka.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.