Filipovski:Očekujemo mirne proteste

Izvor: Studio B, 01.Feb.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Filipovski:Očekujemo mirne proteste

Pripreme za miting opozicije koji će se održati 5. februara u Beogradu teku u najboljem redu i Nova Srbija očekuje miran protes nezadovoljnih građana, rekla potpredsednica te stranke Dubravka Filipovski.

Ona je na konferenciji za novinare rekla da ne očekuje nemire na mitingu i da će sve provokacije i incidenti, ukoliko se dogode, "pasti na teret vlasti, odnosno policije".

"Predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić obavio je razgovore sa direktorom policije i imamo uverenja da će preduzetti sve mere obezbeđenja da ljudi na miran način sa svojim rukovodstvom izraze nezadovoljstvo", kazala je Filipovski.

Filipovski je kazala i da NS smatra da sa sindikatima prosvetnih radnika što pre treba postići dogovor i ispuniti njihove zahteve.

Kako je navela, NS predlaže da se sredstva iz budžeta predviđena za specijalizovane usluge i usluge po ugovoru preusmere prosvetnim radnicima i na taj način "reši agonija".

Predsednik opštine Kuršumlija i član NS Goran Bojović rekao je na konferenciji da rukovodstvo opštine i 20 odbornika neće prekinuti štrajk glađu dok Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu ne donese konačnu odluku o dvovlašću u Kuršumliji.

Opštinsko rukovodstvo i 20 odbornika koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke u Kuršumliji stupili su juče u štrajk glađu, zbog, kako su naveli, nepoštovanja i neizvršavanja sudskih odluka o vraćanju odborničkih mandata toj koaliciji.

Bojović je za situaciju u opštini Kuršumlija okrivio ministra za državnu upravu Milana Markovića koji, kako je naveo, prekraja odbrničku većinu.

U Kuršumliji više od tri meseca traje sukob koalicija D S S-NS-SRS i Demokratske stranke, G17 plus i Socijalističke partije Srbije, oko konstituisanja skupštine i uspostavljanja vlasti u toj opštini.
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Incident,   Tomislav Nikolić

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Filipovski: Za incidente kriva vlast (VIDEO)

Izvor: S media, 01.Feb.2011

Pripreme za miting opozicije koji će se održati 5. februara u Beogradu teku u najboljem redu i Nova Srbija (NS) očekuje miran protes nezadovoljnih gradjana, rekla je danas potpredsednica te stranke Dubravka Filipovski...Ona je na konferenciji za novinare rekla da ne očekuje nemire na mitingu i da...

Nastavak na S media...

FILIPOVSKI: OGROMNO NEZADOVOLJSTVO GRAĐANA

Izvor: Kurir, 01.Feb.2011

BEOGRAD - Srpska napredna stranka i Nova Srbija, koje organizuju miting u subotu, 5. februara, potrudiće se da taj skup, uz podršku policije, protekne mirno i bez incidenata. Potpredsednica NS Dubravka Filipovski je, na konferenciji za novinare, rekla da je..BEOGRAD - Srpska napredna stranka i Nova...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.