EKSKLUZIVNO: Pada vlada zbog Šarića

Izvor: Kurir, 05.Jan.2013, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EKSKLUZIVNO: Pada vlada zbog Šarića

Predsedništvo SNS raspravljalo o raspisivanju izbora jer se neki koalicioni partneri opiru hapšenju odbeglog narko-bosa Darka Šarića

BEOGRAD - Kampanja.

Na subotnjoj zatvorenoj sednici Predsedništva SNS glavna tema nije bio sukob između lidera URS Mlađana Dinkića i člana GO SNS Saše Mirkovića, zbog čega je zvanično i sazvana na inicijativu potpredsednica stranke Zorane Mihajlović, nego, kako Kurir saznaje, mogućnost raspisivanja vanrednih parlamentarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << izbora na proleće.

- Razgovarali smo o (odbeglom narko-bosu Darku) Šariću, otporima i kome u koaliciji smeta njegovo hapšenje, kao i da li će i dokle SNS to trpeti. Odnosno, do kog trenutka može da se odlaže izlazak na izbore. Darko Šarić skriva se u jednoj od zemalja regiona i njegovo hapšenje nije ne­mo­guća misija - kaže izvor Kurira iz vrha SNS koji je prisustvovao zatvorenoj sednici Predsedništva.

- Još ćemo raspravljati da li će biti izbora. Uskoro će biti doneta konačna odluka. Rečeno je da svi budu u pripravnosti i spremni za novu kampanju - dodaje naš sagovornik.

Zvanično, naprednjaci nisu bili raspoloženi da detaljno govore o ovome. Član Predsedništva SNS Igor Mirović kazao je da postoje korektni odnosi SNS s koalicionim partnerima, ali da je rad u Vladi Srbije „živ“, te da je moguće da o raznim problemima postoje različita mišljenja.

- Nije bilo reči o tako nevažnim stvarima, već o važnim, o ukupnim političkim odnosima, zadacima, promenama, ekonomskoj situaciji, organizaciji stranke u Vojvodini - rekao je Mirović.

On je naveo da se Predsedništvo nije detaljnije bavilo izjavom ministra finansija Dinkića da on Mirkovića nikad ne bi angažovao kao saradnika, jer su za SNS tempo rada Vlade i zadaci koji je očekuju prioritet u odnosu na lične nesuglasice nastale posle imenovanja estradnog menadžera za pomoćnika ministra saobraćaja.

- Odnosi u koaliciji su iznad pojedinca i problemi koji „povremeno iskaču“ ne mogu biti toliko važni da se njima bavi Predsedništvo stranke - rekao je Mirović.

Ministri iz SNS dobili nalog da se uozbilje

Osim ponovnog ulaska u izborni ciklus, naprednjaci su na sednici Predsedništva raspravljali i o radu svojih ministara u Vladi.- Vučić je tražio da naprave listu onog što su uradili u proteklih pola godina rada Vlade. Niko nije mogao da navede ni dve stavke, zbog čega im je dao nalog da rade više i ozbiljnije jer SNS mora ostati najjači i promene u Srbiji se moraju izvesti, bez obzira na ponašanje dela bivšeg režima i medija pod njihovim uticajem - navodi izvor Kurira iz vrha SNS.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EKSKLUZIVNO: Pada vlada zbog Šarića

Izvor: medio.rs, 06.Jan.2013, 01:17

Predsedništvo SNS raspravljalo o raspisivanju izbora jer se neki koalicioni partneri opiru hapšenju odbeglog narko-bosa Darka Šarića

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.