Drecun: Nema svađe između SNS i SPS

Izvor: B92, 24.Okt.2013, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Nema svađe između SNS i SPS

Beograd -- Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio da za sada ne vidi nikakav problem u odnosima između SNS i SPS.

Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da "nema svađe" između SNS i SPS a da u svakoj koaliciji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu da postoje različita razmišljanja o tome na koji način rešiti neki problem.

Ključna stvar za opstanak vlade je koliko će koalicioni partneri, prevashodno SPS, moći da prate SNS u dubinskim suštinskim reformama društva, a za sada se pokazuje da mogu, rekao je Drecun.

Prema njegovim rečima, SNS je pokazala u proteklih godinu i po dana da je maksimalno posvećena borbi protiv korupcije i rešavanju najtežih ekonomskih problema, a u tome ju je pratila i SPS.

Govoreći o Kosovu i Metohiji, Drecun je rekao da Priština od postizanja Briselskog sporazuma shvata da formiranje zajednice srpskih opština može da bude problem u njenom strateškom cilju - potpunom otcepljenju Kosova od Srbije i njegovom priključenju Albaniji.

Beograd pokušava da pošalje poruku srpskom narodu na Kosovu da od formiranja zajednice srpskih opština zavisi prvenstveno opstanak, ali i prosperitet, rekao je Drecun.

Drecun je ocenio da se kosovski premijer Hašim Tači ponaša nezrelo i da nije dorastao situaciji, jer ne shvata značaj normalizacije odnosa Beograda i Prištine, koja ne može da se gradi na stalnim opstrukcijama Prištine.

Drecun je rekao da očekuje odlazak na Kosovo i Metohiju prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i da je neophodno da se na Kosovu pojavi i ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin.

Drecun kaže da su sada na potezu Brisel i Vašington i da očekuje da će Prištini biti poslata poruka da "prestane da se ponaša detinjasto i politički autistično".

Ukoliko je cilj normalizacija odnosa i ako su bitni izbori na Kosovu, onda Priština mora da se ponaša kako se ponašaju svi subjekti na političkoj sceni, a to znači da ispoštuje ono što je dogovoreno u Briselu, dodao je Drecun.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drecun: Nema svađe između SNS i SPS

Izvor: Blic, 24.Okt.2013

Predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije Milovan Drecun izjavio je danas da za sada ne vidi nikakav problem u odnosima između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije...Drecun je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da "nema svađe" između SNS i SPS a da u...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.