Đurić: Šokantan izostanak osude nasilja na protestima

Izvor: B92, 19.Jul.2016, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Šokantan izostanak osude nasilja na protestima

Beograd -- Potpredsednik SNS Marko Đurić izjavio je da smatra šokantnim izostanak osude „politički motivisanog nasilja“ na protestima ispred Skupstine grada Beograda.

"Ćutanje pred uličnim progonom i omalovažavanjem političkih protivnika ili, još gore, učestvovanje u istom, u civilizovanim i uređenim demokratskim društvima, za kakvo protagonisti nasilja pretenduju da se zalažu, dovoljno je za diskvalifikovanje iz demokratske političke utakmice", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Đurić u izjavi obljavljenoj na sajtu SNS.

Dodaje da kada neko transparente pretvori u motke prestaje da bude politički izazov za vlast i postaje bezbednosni izazov za građane i institucije, čime se nanosi šteta javnom interesu i omalovažavaju ideje koje propagiraju i njihov legitimitet, ma kako one pogresne bile.

Srpskom društvu je, ističe Đurić, potrebno zdravo samosagledavanje i preispitivanje od strane političkih aktera, a ne destruktivno ponašanje i kritika za tuđ račun.

Đurić napominje da će zato SNS u narednom periodu sa punom odlučnošću nastaviti ne samo da otvoreno ukazuje na štetne pojave u društvu i sistemske nedostatke decenijama razaranih institucija, već da udružena sa građanima Srbije menja Srbiju na bolje.

U ponedeljak je održan protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd ispred Skupštine grada, na kome su pokušali da uruče odštampane "otkaze" gradonačelniku Siniši Malom i predsedniku Skupštine grada Nikoli Nikodijeviću.

Predstavnici Inicijative dočekali su Sinišu Malog ispred Skupštine grada povicima "Lopovi, lopovi!", a Siniša Mali je novinarima rekao da je bio napadnut i da je jedan policajac povređen.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da će biti podnete odgovarajuće krivične i prekršajne prijave tužilaštvu zbog napada na gradonačelnika Beograda Siniše Malog, odbornika Skupštine grada Beograda i pripadnika policije.

Predstavnici Inicijative su negirali da je bilo ko bio napadnut.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Đurić: Šokantan i neprihvatljiv izostanak osude nasilja

Izvor: RTS, 19.Jul.2016

Potpredsednik SNS Marko Đurić smatra šokantnim i neprihvatljivim izostanak jasne i nedvosmislene osude politički motivisanog nasilja na protestima isped Skupštine grada Beograda od strane političkih grupacija i nevladinih organizacija koje su u prethodnom periodu uzele učešće u protestima...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.