Đukić Dejanovićeva: I Ružić je za ulazak u vladu sa SNS

Izvor: B92, 16.Jun.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić Dejanovićeva: I Ružić je za ulazak u vladu sa SNS

Beograd -- Potpredsednica SPS Slavica Đukić Dejanović kaže da će u drugom krugu razgovora o formiranju nove vlade biti konkretno razmatrana mogućnost ulaska SPS u vladu.

Ona je dodala da tokom dosadašnjih konsultacija nije bilo reči o konkretnim personalnim rešenjima.

Komentarišući spekulacije da u SPS postoje dve struje, ona koja se zalaže za ulazak u vladu sa SNS-om i ona, predvođena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Brankom Ružićem, koja se tome protivi, Đukić Dejanović evaje rekla da je čak i Ružić na sednici Predsedništva rekao da bi bilo nepristojno ne ući u vladu ako takva ponuda stigne.

Đukić Dejanovićeva je za N1 rekla da u prvom krugu razgovora između SPS i SNS o formiranju vlade nije bilo reči o konkretnim personalnim rešenjima, već je to bio tematski razgovor u vezi s programom.

Ona je podsetila da je lider socijalista Ivica Dačić u razgovorima s Aleksandrom Vučićem prihvatio program i iskazao spremnost svoje stranke za ulazak u vladu.

Đukić Dejanovićeva je rekla da je Vučić taj koji će doneti odluku, a da SPS još nema konkretne informacije i odgovore, jer se država trenutno bavi važnim pitanjima kao što je poseta kineskog predsednika.

Dodaje i da misli da nije bilo konkretnih razgovora o nekim personalnim rešenjima i resorima, jer te razgovore mandatar treba da vodi prvo u svojoj stranci.

Govoreći o porukama koje stižu od pojedinih funkcionera SNS-a da ne žele socijaliste u vladi, ona je rekla da se ti komentari mogu tumačiti kao kritični i kao dobronamerni, iako im ne prijaju.

Đukić Dejanovićeva je negirala tvrdnje da je SPS stranka proruske orijentacije i da upravo Rusija insistira da zbog toga uđu u vladu i dodala da je stav socijalista da Srbija mora da vodi balansiranu spoljnu politiku, kao što je to do sada bio slučaj.

Govoreći o slučaju rušenja u Savamali, Đukić Dejanovićeva je rekla da je urađeno nešto što šteti ugledu Srbije.

"Činjenica je da je premijer rekao gde leži kreator takve ideje, u vrhu gradske vlasti. Ako se bude dokazalo da su ljudi iz SPS-a učestvovali u tome, sankcije ce uslediti. Ali mora se dokazati da je neko nešto učinio", istakla je Slavica Đukić Dejanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.