ĐUKANOVIĆ ODBRUSIO BRITANSKOM AMBASADORU: Niste vi Bogom dani da niko ne sme da vas kritikuje!

Izvor: Kurir, 18.Okt.2015, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ĐUKANOVIĆ ODBRUSIO BRITANSKOM AMBASADORU: Niste vi Bogom dani da niko ne sme da vas kritikuje!

Kako je Kif proslavu SNS-a napustio baš kada je Kusturica rekao da nije slučajno što je Srbiji Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova, poslanik je reagovao na Fejsbuku.

BEOGRAD - Nakon što je ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif, tokom proslave >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << sedmog rođendana SNS-a u subotu, napravio svojevrsni diplomatski skandal, napustivši svečanu salu Sava centra tokom govora reditelja Emira Kusturice, reakcija je stigla u vidu javnog obraćanja poslanika SNS-a Vladimira Đukanovića.

Kako je Kif proslavu napustio upravo u trenutku kada je Kusturica rekao da nije slučajno to što je Srbiji baš Britanac doneo vest da ulazak u EU znači priznavanje Kosova, Đukanović je, naime, osetio potrebu da javno osudi potez ambasadora Kifa, što je i učinio statusom na svom privatnom Fejsbuk nalogu.

"Izvinite, gospodine Kif, što ste se osetili uvređenim kada je Kusturica govorio. Izgleda da teško prihvatate kritiku na račun vaše države.To je razumljivo. Vas niko ne sme da kritikuje, jer ste vi Bogom dani da delite lekcije drugima", naveo je Đukanović.

On je istakao i da je, s druge strane, njegovo srce poraslo kao planina tokom Kusturičinog obraćanja.

"Ne zbog toga što ste se našli uvredjenim, već zbog činjenice da je istina najmoćnije oružje. To oružje vas je razoružalo i ogolilo", oštro je naveo narodni poslanik.

Da podsetimo, ambasador Velike Britanije u Srbiji Denis Kif iz protesta je napustio proslavu rođendana vladajuće stranke, nakon obraćanja našeg slavnog reditelja u kojem je istakao da je Kosovo najveće poglavlje političke pljačke novije istorije Evrope.

"U toj ideji su uvek prednjačili Englezi i nije slučajno da je baš engleski ministar inostranih poslova doneo vest u kojem postaje jasno da ulazak u Evropu znači i priznavanje Kosova. Još su davno engelski lordovi bili pisci izveštaja iz Istanbula i kraljici majci nazivali Srbe malim Rusima u Evropi", rekao je Kusturica, obraćajući se okupljenima u centru Sava.

Međutim, nakon kraće intervencije zvaničnika SNS-a, ambasador Kif se ipak vratio u salu, pa je sukob većih razmera, srećom, izbegnut.

Autor: EPK

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.