Izvor: Glas javnosti, 03.Feb.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delegirani i naprednjaci

BEOGRAD - Skupština Srbije utvrdila je juče sastav stalnih delegacija u devet međunarodnih parlamentarnih institucija. U delegacijama su predstavnici svih poslaničkih grupa u parlamentu, uključujući i naprednjake, prenosi Beta.

Šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope biće Dragoljub Mićunović (DS), a članovi Miloš Aligrudić (DSS), Dragan Todorović (SRS), Željko Ivanji (G17 plus), Tomislav Nikolić (SNS), Branko Ružić (SPS-JS) i Čedomir Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << (LDP).

Delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Oebsa predvodiće Suzana Grubješić iz G17 plus, šef delegacije u Parlamentarnoj skupštini NATO biće Marko Đurišić, dok će delegaciju Skupštine u Zapadnoevropskoj uniji predvoditi Vesna Marjanović (ZES). Imenovani su još i članovi delegacije u Parlamentarnoj skupštini Crnomorske ekonomske saradnje, kao i u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja, Interparlamentarnoj uniji, Parlamentarnoj skupštini Mediterana i Centralnoevropskoj inicijativi.

Skupština Srbije imenovala je juče novi saziv Republičke izborne komisije (RIK). Protiv sastava delegacija i imenovanja RIK-a glasala je jedino Srpska radikalna stranka zato što su među članovima delegacija i RIK-a predstavnici poslaničkog kluba „Napred, Srbijo“.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Izabrani članovi delegacija i RIK

Izvor: Kurir, 03.Feb.2009

BEOGRAD - Poslanici u Skupštini Srbije juče su utvrdili sastav devet stalnih delegacija u međunarodnim parlamentarnim institucijama i izabrali predsednika i članove RIK. Protiv sastava delegacija i imenovanja članova RIK, na sednici koja je trajala oko 10 minuta, glasao je jedino SRS, jer su među...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.