Dačić postaje vicepremijer?

Izvor: Večernje novosti, 11.Apr.2014, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić postaje vicepremijer?

SOCIJALISTI i SVM ulaze u Vučićevu vladu, Tadićev NDS formalno ostaje konstruktivna opozicija, ali su spremni da pomažu vlastima operativno i kadrovski.To bi trebalo da bude ishod završnih međupartijskih dogovora koje će budući premijer Aleksandar Vučić obaviti tokom vikenda sa potencijalnim koalicionim partnerima.Izvesno je da bi u nedelju trebalo da bude poznato ime novog predsednika Skupštine koji će i zvanično biti izabran najverovatnije u sredu.Prema saznanjima „Novosti“, najozbiljniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kandidati za tu funkciju su Goran Knežević, potpredsednik SNS i Zoran Babić, funkcioner te stranke. Ali, u naprednjačkom taboru saznajemo da bi vladajuća većina mogla da menja predsednika Skupštine na svakih godinu dana.U preliminarnim planovima, predviđeno je da Vlada ima najviše 19 članova, odnosno 15 resora, tri potpredsednička mesta i premijera. Stranke koje budu prihvatile da uđu u kabinet, neće imati obezbeđene „kvote“ i zagarantovani broj resora kao što je to bio slučaj do sada.Sudeći po najavama iz vrha SNS, oni će ukupno sa predsednikom Vlade, predložiti šest ili sedam svojih stranačkih ljudi, svakako manje od polovine ukupnog broja članova Vlade.JADRANKA ŠEF KLUBA Kako „Novosti“ saznaju, najozbiljniji kandidat za mesto šefa poslaničke grupe SNS u parlamentu je Jadranka Joksimović, članica predsedništva te stranke.Najbliži kabinetu su Zorana Mihajlović, Igor Mirović, Vanja Udovičić, Nebojša Stefanović i Nikola Selaković ukoliko ne postane gradonačelnik Beograda. Spekuliše se da bi u tom slučaju, Dejan Đurđević, dosadašnji predsednik republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, mogao da „zauzme“ upražnjenu fotelju ministra pravde i državne uprave.Izvesno je da će sa Vučićeve liste u Nemanjinoj 11 ostati i Aleksandar Vulin i Rasim Ljajić, koji će biti i jedan od potpredsednika.Prema našim informacijama, potpredsednik Vlade trebalo bi da bude i Ivica Dačić, lider socijalista, koji se pominje i kao mogući ministar odbrane. Uz njega bi u Vladu mogao da uđe i Aleksandar Antić, ukoliko ga ne prekomanduju u vrh beogradske vlasti. Svakako da u Vučićevoj vladi PUPS i JS neće imati ministre.Što se tiče vanstranačkih kadrova, sigurno mesto je obezbeđeno za Lazara Krstića, ministra finansija, a verovatno se ni Ivan Tasovac neće seliti iz resora kulture i informisanja.Vučić ovih dana intenzivno razgovara sa ekspertima koji nemaju partijsku knjižicu, a najbliža Nemanjinoj je Kori Udovički, guvernerka iz Đinđićeve epohe.Nije dozvoljeno preuzimanje ovog teksta ili njegovih delova bez saglasnosti redakcije „Novosti”.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SPS i SVM u vladi, NDS konstruktivna opozicija?

Izvor: Press, 12.Apr.2014, 09:09

Tvrdeći da bi takav trebalo da bude ishod završnih međupartijskih dogovora koje će budući premijer Aleksandar Vučić obaviti tokom vikenda sa potencijalnim koalicionim partnerima, list takođe piše da je izvesno da bi u nedelju trebalo da bude poznato ime novog predsednika Skupštine koji...

Nastavak na Press...

Štampa:SPS i SVM u vladi, NDS konstruktivna opozicija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2014

U novu Vladu Srbije ulaze socijalisti i Savez vojvođanskih Mađara, dok Nova demokratska stranka formalno ostaje konstruktivna opozicija, ali su spremni da pomažu vlastima operativno i kadrovski, pišu današnje "Večernje novosti".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.