Dačić: Nisam znao da kao premijer treba da podnosim izveštaj ministru energetike

Izvor: Press, 06.Avg.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nisam znao da kao premijer treba da podnosim izveštaj ministru energetike

Dačić je, odgovarajući na pitanja vezana za izjavu ministarke energetike Zorana Mihajlović da je očekivala više od njegovog izveštaja o radu, rekao za B92 da o rekonstrukciji nije razgovarao ni sa Mihajlovićkom, niti sa nekim drugim iz Srpske napredne stranke (SNS), već sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem.

"Sa druge strane, nije baš primereno da se ministar koji je član >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vlade tako obraća premijeru. Nisam ni shvatio da izveštaj trebalo njoj da podnosim", rekao je Dačić.

On je rekao da nema ništa protiv da se razgovara o tome ko koliko resora drži.

"Nemam ništa protiv. Svako može da kaže, pa i SNS, izvinite nisam zadovoljan vašim radom - ne treba više da budete premijer ili ministar, ali nije lepo da (potpredsednik SNS Bratislav) Gašić kaže da to govori o političkim i moralnim kvalitetima ljudi", rekao je Dačić .

On je naveo da nije jedini u vladi koji radi više poslova i kao primer je naveo Jovana Krkobabića, Rasima Ljajića, ali i Vučića, koji je potpredsednik vlade i sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i šef biroa za kontrolu bezbednosti.

"Zašto bih ja podneo ostavku na mesto ministra kada je to, pored Ministarstva odbrane, ocenjeno kao najbolje ministarstvo u Srbiji", rekao je Dačić.

Prema njegovim rečima, ako postoje neki drugi politički razlozi, onda o tome treba otvoreno da se razgovara.

On je podsetio i da je Vučić rekao da nije tražio od njega da više ne bude ministar unutrašnjih poslova.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.