Dačić: Nije mi prioritet da budem premijer, ne protivim se da žena bude premijer

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Jun.2017, 22:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Nije mi prioritet da budem premijer, ne protivim se da žena bude premijer

Lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić izjavio je da mu nije prioritet da ponovo bude premijer Srbije, kao i da nema ništa protiv toga da na čelu vlade bude žena, prenosi list "Danas".

Dačić je za list "Danas" od četvrtka negirao da će koalicija SPS i Srpske napredne stranke biti dovedena u pitanje ako on ne bude ponovo izabrana za premijera.

"Zašto bih bio protiv da na čelo Vlade Srbije dođe jedna žena. I naravno nije moj prioritet >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da ponovo budem premijer", rekao je Dačić povodom spekulacija da će na čelo vlade možda doći Ana Brnabić.

Ponovio je da su SPS i Jedinstvena Srbija podržali Aleksandra Vučića na izborima za predsednika Srbije održanim 2. aprila zbog zajedničkih ciljeva i daljih političkih planova, a ne zbog premijerskog mesta, niti bilo kakvog dogovora.

Dačić je izrazio uverenje da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić predložiti najbolje moguće rešenje za premijera, kao i da će biti onako kako on odluči.

SPS: Podržaćemo odluku Vučića o novom premijeru

Socijalistička partija Srbije (SPS) će podržati kandidata predsednika države i lidera Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića za novog premijera, rečeno je večeras agenciji Beta u SPS.

"Za nas je najvažnije da buduća vlada vodi politiku kontinuiteta i političke stabilnosti", izjavio je šef poslaničke grupe SPS u parlamentu Đorđe Milićević.

Prema njegovim rečima, za SPS je najvažnije da i buduća vlada "sa istom odlučnošću i opredeljenošću" nastavi da radi kao tim na realizaciji načela oko kojih je okupljena vladajuća koalicija.

On je napomenuo da je za SPS i SNS najbitniji interes građana.

"Sa SNS imamo strateško i dugoročno partnerstvo i naš je cilj stvaranje moderne ekonomski prosperitetne i uređene Srbije koja će biti deo evropskih naroda", rekao je Milićević.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.