Dačić: Mi bismo u Vladu, a znam zašto im to smeta

Izvor: Mondo, 22.Maj.2016, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Mi bismo u Vladu, a znam zašto im to smeta

Veliki je broj stranačkih i ličnih interesa kojima ne odgovara vlada SNS i SPS-JS, ali jedan je i najveći razlog u prilog naše saradnje - to je budućnost Srbije - kaže za "Novosti" lider SPS.

Foto: MONDO - ilustracija Mario MIlojević

Uoči konsultacija o sastavu nove vlade, na koje sutra idu on i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, Dačić smatra da je u najboljem interesu Srbije da njegova koalicija u narednoj vladi nastavi saradnju sa naprednjacima:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
"Napredak i bolja budućnost Srbije nije moguća bez političke stabilnosti i mi smo spremni da tome damo doprinos i delimo odgovornost u skladu sa narodnom voljom. Na konsultacijama kod predsednika Nikolića iznećemo naš dobro poznati stav, da je jasno da je na izborima pobedila lista Aleksandra Vučića, da ona ima parlamentarnu većinu, i da je vladina politika oličena u naše dve liste dobila 60 odsto glasova i 160 poslaničkih mandata. To je najbolji pokazatelj poverenja naroda i ispravnosti politike koju smo zajednički vodili. Zato smatramo da je u najboljem interesu Srbije da se naša saradnja nastavi i u narednoj vladi", rekao je Dačić za "Novosti".

Potpredsednik Glavnog odbora SNS Nebojša Stefanović izjavio je ranije danas da je uveren da je apsolutna većina članova Predsedništa te stranke protiv ulaska socijalista u Vladu Srbije.

U ime SPS-a u nedelju se oglasio i Branko Ružić koji smatra da je za ulazak SPS u Vladu potrebno ispuniti jedan uslov.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Dačić: Vlada sa SNS najbolja, ali nekima ne odgovara iz ličnih interesa

Izvor: Večernje novosti, 22.Maj.2016

Veliki je broj stranačkih i ličnih interesa kojima ne odgovara vlada SNS i SPS-JS, li jedan je i najveći razlog u prilog naše saradnje - to je budućnost Srbije - kaže za "Novosti" lider sicijalista uoči konsultacija o sastavu nove vlade Veliki je broj stranačkih i ličnih...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.