DSS: Batinaše iza brave

Izvor: Akter, 22.Maj.2015, 23:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Batinaše iza brave

Noćni pohod SNS-ove batinaške kaznene ekspedicije na Veliku Planu predstavlja još jedno krajnje ozbiljno upozorenje da Srbija sve dublje tone u mrak nasilja i političkog terora, saopštila je Demokratska stranka Srbije tražeći adekvatan odgovor pravne države na nasilje.

Sa pretnjama odbornicima u opštinama širom Srbije i kupovinom odbornika korumpiranjem odavno smo suočeni, kao i sa nekažnjenim vršenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << krivičnih dela tokom izbora, navela je DSS, podsećajući da je da je u Velikoj Plani na izborima za Savet Prve mesne zajednice SNS doživela poraz od 21:0 od koalicije DSS-DS.

Kada to ne da rezultate SNS primenjuje najbrutalnije nasilje, lutajuće ekipe batinaša kreću u rušilačke pohode, kao što se to prošle noći dogodilo u Velikoj Plani, poručuju u DSS.

U organizaciji Živana Đurišića, narodnog poslanika SNS, više nasilnika obučenih u crne majce i dukseve sa kapuljačama, naoružanih bejzbol palicama, metalnim šipkama, lancima, biber sprejevima i drugim hladnim oružjem, delili su letke pozivajući na linč predsednika opštine Dejana Šulkića, članova njegove porodice, kao i njegovih saradnika, opisuje se u saopštenju DSS.

Kako se dodaje, napadnuti su građani koji nisu prihvatili letke.

Udarani su i svi oni koji su se zatekli u blizini batinaša. Na poziv članova Opštinskog odbora SNS nasilnici su u centru grada demolirali izloge kafića, polomili nameštaj, nekoliko

automobila i naneli materijalnu štetu lokalnom stanovništvu i objektima, navodi DSS.

DSS traži adekvatan odgovor pavne države i da se organizatori i počinioci nađu pred licem pravde.

Stavljanje batinaša iza brave bio bi jedini adekvatan odgovor pravne države na nasilje koje se ponavlja, poručila je ova stranka.

Sve drugo, zaključuje DSS, bio bi jasan znak da Srbija više nije demokratska i pravna država i da njenu destabilizaciju ne žele samo spoljni, zapadni faktori već i aktuelna srpska

vlast.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.