DS traži da se ukine uzurpacija zemljišta

Izvor: RTS, 17.Mar.2016, 05:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS traži da se ukine "uzurpacija zemljišta"

Pokrajinski odbor Demokratske stranke zatražio je od Vlade Srbije da hitno poništi zaključak kojim dozvoljava "uzurpatorima zemljišta" da nastave da ga obrađuju.
"Na ovaj način se nanosi ogromna šteta republičkom, pokrajinskom i lokalnim budžetima. Korist će imati samo SNS i njihovi uzurpatori. Ukoliko žele bar jednom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da pokažu da se zaista zalažu za vladavinu prava i pristojnu Srbiju, evo im prilika da to učine prvi put konkretno", navela je Demokratska stranka u saopštenju.
Ta stranka je zatražila da budu kažnjeni oni koji su odgovorni za "takvo sramno i štetočinsko" postupanje.
Vlada Srbije donela je 11. marta zaključak kojim preporučuje lokalnim samoupravama da razmotre mogućnost da se poljoprivrednicima koji koriste zemljište bez pravnog osnova dozvoli da to čine i dalje, uz uslov da plate naknadu za korišćenje.
Zaključak je donet na predlog Ministarstva poljoprivrede, a potpisao ga je predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SNS: Traži se najbolje rešenje za PKB

Izvor: RTS, 17.Mar.2016

Srpska napredna stranka saopštila je da sadašnja vlast traži najbolje moguće rešenje za PKB i njegove radnike, jer je to preduzeće u ogromnim gubicima zbog nedomaćinskog, bahatog i lošeg upravljanja onih koji su ga vodili u prošlosti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.