DS pod medijskim progonom

Izvor: B92, 12.Feb.2014, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"DS pod medijskim progonom"

Beograd -- Borislav Stefanović izjavio je danas da odlazak Borisa Tadića nije oštetio DS i da će se to pokazati na izborima, uprkos medijskom progonu te stranke.

Šef Poslaničke grupe Demokratske stranke u Skupštini Srbije je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da DS danas u Negotinu počinje zvaničnu kampanju i da je iz te stranke izašlo samo oko 150 od ukupno 180.000 članova i odbor u Beloj Palanci.

Stefanović je najavio da DS ima odličnu ponudu za izlazak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz krize i dobar program u oblastima ekonomije, zapošljavanja, poljoprivrede, energetike i školstvu i da je DS jedina alternativa vlasti.

On je naveo da je DS "pod medijskim i drugim progonom već godinu i po dana", da je žrtva negativne kampanje, da su protiv DS iznete najmonstruoznije optužbe u tabloidima, preko kojih se blate politički protivnici i "hapse ljudi" i da je zbog toga podneo tužbu.

Stefanović je upitao koji dokaz je iznet da je predsednik DS Dragan Djilas "milijarder, da je ukrao pare grada Beograda i da je uvećao bogatstvo".

Stefanović je ocenio da u zemlji ne postoje institucije, koje mogu da se bave istraživanjima, kao što su tužilaštvo, sud ili policija, nego da "postoji samo volja jednog čoveka".

Stefanović je rekao da SNS ne prihvata nikakvu kritiku i upitao zašto je poskupela struja za 11 odsto i zbog čega su računi za električnu energiju nejasni.

U gostovanju na Televiziji Pink, Stefanović je rekao da je DS "pod medijskim progonom" već godinu i po dana i da je njegov današnji intervju prvo pojavljivanje nekog predstavnika demokrata u poslednjih godinu dana, jer se ta televizija, kako je ocenio, stavila u funkciju kampanje samo jedne stranke.

"Na Pinku smo čuli da u ovoj zemlji postoji samo Srpska napredna stranka i neke kvazi opozicione stranke koje služe da naprednjacima zakrpe većinu, ako im zatreba, kao i najmonstruznije optužbe i lavinu laži na račun DS-a", rekao je Stefanović.

On je kritikovao i pojedine tabloide zbog toga što na naslovnim stranama, kako se izrazio, hapse političke protivnike aktuelne vlasti i usprotivio se tezi da optuženi treba da dokazuje svoju nevinost podnoseći dokaze.

On je prihvatio sugestiju da je i u vreme vladavine DS-a situacija u medijima bila teška, ali je ocenio da nikada nije bila ovako loša.

"Postojao je uticaj na medije, to bez daljeg, ali nije postojala negativna kampanja. Osim par puta protiv Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića, ali nije bilo da Boris Tadić zove urednike i kaže šta da rade i puste", rekao je Stefanović.

Komentarišući odlaske funkcionera DS-a, on je rekao da nikome nije prijatno kada se to događa, ali da njihov odlazak nije oštetio DS i da će se to videti na izborima.

Govoreći o odlasku bivšeg predsednika DS-a Borisa Tadića, Stefanović je rekao da mu je žao zbog toga, ali da je ispod svakog nivoa to što je to uradio u izbornoj kampanji.

"Ali, nećemo se baviti njima... Njihovi potezi i ono što govore protiv DS-a i medijski prostor koji dobijaju u režimskim medijima govore o njima", rekao je Stefanović i dodao da je DS napustilo 150 od ukupno 180.000 članova i samo jedan odbor, u Beloj Palanci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

''Većina medija pod kontrolom jednog čoveka''

Izvor: Vesti-online.com, 12.Feb.2014

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Borislav Stefanović ocenio je danas da je većina medija u Srbiji pod kontrolom jedne vladajuće stranke i da u državi ne funkcionišu institucije, već je sve podređeno volji jednog čoveka...U gostovanju na Televiziji Pink, Stefanović je rekao da je...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.