DS ostao na vlasti u Rumi

Izvor: Politika, 14.Sep.2012, 23:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS ostao na vlasti u Rumi

Predsednik Skupštine opštine Nenad Borović najavio da dve najjače stranke, DS i SNS sa po 14 odbornika treba da se dogovore i naprave novu stabilnu koaliciju

Ruma – Pokušaj prekomponovanja vlasti u Rumi juče nije uspeo. U novoj koaliciji SNS,SPS i DSS sa 25 odbornika, od 43 koliko ima skupština, računalo se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << će vanredna sednica biti samo formalnost i da će u opoziciji ostati DS sa 14 i SRS sa tri odbornika. Međutim, u novoformiranoj koaliciji pojavile su se „pukotine”, pa je pri prvom glasanju, za smenu predsednika Skupštine opštine Nenada Borovića(DS) glasao 21 odbornik, trojica su bila protiv i jedan uzdržan. Za razrešenje predsednika opštine Gorana Vukovića(DS) glasao je 21 odbornik, dva su bila uzdržana, dok dvoje nisu uopšte glasali.

Posle ove vanredne sednice nova koalicija može ponovo zatražiti zasedanje na ovu temu, ali tek za šest meseci. Međutim, odmah posle sednice predsednik Skupštine opštine Nenad Borović najavio je promene ističući da je vreme da dve najjače stranke, DS i SNS sa po 14 odbornika treba da se dogovore i naprave novu stabilnu koaliciju.

– Nova koalicija bi donela stabilnost u ovoj opštini, a male stranke bi otišle u opoziciju. Glavni odbor DS-a nam je odobrio stvaranje koalicije sa SNS-om u opštinama i ja ću pokušati da se što pre dogovorimo i formiramo novu skupštinsku većinu, u interesu daljeg razvoja ove sredine. Da je potrebno, u interesu građana Rume, stvoriti takvu koaliciju govore i izborni rezultati – kaže Borović.

Predsednik SPS-a Duško Kardaš, sadašnji zamenik predsednika opštine kaže da je i ovog puta pobedila većina i da ovo što se desilo nije nikakvo čudo, dok Snežana Bojanić-Stojić, predsednik rumskog DSS-a ističe da se pokazalo u startu da nova koalicija ne može da kontroliše svoje odbornike, dok Rada Marović, predsednik SNS-a gotovo da i nije iznenađen rezultatima glasanja i kaže da je jedino rešenje da se čeka druga prilika.

– Zadovoljan sam, jer je ovo glasanje priznanje jednoj politici koju smo vodili u prethodne četiri godine. Šta će se događati između DS-a i dosadašnjih koalicionih partnera SPS-a i DSS-a, koji su promenili tabor, nismo ni razmišljali. Tek ćemo videti, međutim, važna mi je stabilnost zbog investitora koji stalno dolaze u Rumu – kaže predsednik opštine Goran Vuković.

J. Slatinac

objavljeno: 15.09.2012.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.