DS: SNS u Baču sprečava DS i partnere da preuzmu vlast

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2012, 20:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS u Baču sprečava DS i partnere da preuzmu vlast

BEOGRAD, NOVI SAD -

Demokratska stranka (DS) u današnjem saopštenju tvrdi da naprednjaci u Baču već nekoliko dana sprečavaju novoizabrane opštinske funkcioneri da uđu u zgradu opštine i traži od vlade i predsednika da novoj skupštinskoj većini omogući da preuzme dužnost.

U petak, 14. decembra DS sa svojim partnerima ponovo se vratila na čelo ove lokalne samouprave, navodi se u saopštenju i ističe da od tog dana "počinje brutalna zloupotreba državnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << institucija", u kojoj, kako tvrdi DS, prednjače aktivisti SNS.

"Ako policija i Ministarstvo za lokalnu samoupravu nastave da tolerišu SNS-ovsku okupaciju zgrade opštine Bač, to će značiti da Srbija ulazi u fazu diktature i brutalne zloupotrebe države u partijske svrhe, protiv čega će se DS uvek odlučno boriti", navodi se u saopštenju.

Vlada AP Vojvodine danas je izrazila protest povodom najnovijih događaja u Skupštini opštine Bač, ističući da je nezapamćeno u novijoj parlamentarnoj istoriji Vojvodine da se na fizički način onemogućava rad i funkcionisanje legalno izabrane vlasti.

Vojvođanska vlada očekuje od Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva za lokalnu samoupravu i regionalni razvoj da hitno reaguju i da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, obezbede zakonitost rada novouspostavljene parlamentarne većine.

U saopštenju se ističe da je Vlada AP Vojvodine na današnjoj sednici konstatovala da je na sednici Skupštine opštine Bač održanoj 14. decembra, u skladu sa Zakonom o lokalnoj samoupravi, došlo do promene strukture skupštinske većine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DS: Srbija ulazi u fazu diktature SNS

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2012

Demokratska stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku za opstrukciju nove skupštinske većine u Baču i zatražila od državnih organa da obezbede uslove za normalno funkcionisanje vlasti u toj opštini. ..DS optužuje naprednjake za opstrukciju.."Osuđujemo bahato i protivzakonito divljanje...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.