DS: SNS kupovao glasove u Kisaču; SNS: Ubedljivo smo pobedili

Izvor: Radio 021, 12.Okt.2015, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: SNS kupovao glasove u Kisaču; SNS: Ubedljivo smo pobedili

Demokratska stranka optužila je danas Srpsku naprednu stranku da je nudila novac građanima i da im je delila pakete s mesom u zamenu za glasove na dopunskim izborima za Savet Mesne zajednice Kisač.

"To je, u kombinaciji sa stalnim telefonskim pozivima i kućnim posetama, u selu stvorilo atmosferu u kojoj je izlazak na birališta i glasanje za opozicione kandidate predstavljalo čin lične hrabrosti i građanske odlučnosti da se jednom stane u kraj nakupcima glasova i drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << izbornim mahinacijama vladajuće stranke", naveo je DS u saopštenju.

Ta stranka je dodala da su, uprkos takvim pritiscima, meštani Kisača, dali 32 odsto glasova DS-u, čime su pokazali "primernu građansku svest i izuzetnu odvažnost". "To ovog puta nije bilo dovoljno da se u konačnom zbiru pobedi glasačka mašinerija SNS-a, ali je još jednom pokazalo da DS ima podršku građana u borbi protiv režima Aleksandra Vučića i njegovih partijskih poslušnika u Novom Sadu", piše u saopštenju.

Ocenjuje se da je DS na taj način pokazao da je jedina organizovana politička snaga u Novom Sadu koja "nije ustuknula pred bujicom" SNS-a.

Podsetimo, ova mesna zajednica trebalo je da raspiše izbore za dva člana Saveta i dva člana Nadzornog odbora još pre više od godinu dana, kada je preminuo jedan od članova Nadzornog odbora Mesne zajednice, ali su oni tu činjenicu krili. U međuvremenu, u ovoj MZ još tri člana je napustilo funkciju, pa su izbori konačno raspisani i održani u nedelju (juče).

SNS: Ubedljivo smo pobedili u Kisaču

Srpska napredna stranka ubedljivo je pobedila na dopunskim izborima za savete mesnih zajednica Kisač i Šangaj koji su održani 11.oktobra (Kisač) i 27. septembra (Šangaj), izjavio je danas šef izbornog štaba SNS za Rumenku, Kisač i Stepanovićevo, Marko Jovanović.

On je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je Srpska napredna stranka na pomenutim izborima ostvarila istorijski rezultat. "Ostvarili smo apsolutnu pobedu u obe mesne zajednice. U Šangaju smo osvojili 72 odsto glasova, a u Kisaču je za Srpsku naprednu stranku glasalo 48 odsto birača koji su izašli na izbore", rekao je Jovanović.

Na pitanje da prokomentariše tvrdnje pojedinih stranaka da su se kandidati SNS-a u Kisaču predstavljali kao da su kandidati Lige socijaldemokrata Vojvodine, Jovanović je rekao da apsolutnio nije tačno i da je potpuno nelogično da se članovi "najveće stranke lažno predstavljaju za članove stranke koja je neuporedivo manja".

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DOPUNSKI IZBORI: Pobeda SNS u mesnim zajednicama Kisač i Šangaj

Izvor: Kurir, 12.Okt.2015

Ostvarili smo apsolutnu pobedu u obe mesne zajednice. U Šangaju smo osvojili 72 odsto glasova, a u Kišacu je za Srpsku naprednu stranku glasalo 48 odsto birača koji su izašli na izbore, rekao je Marko Jovanović...NOVI SAD - Srpska napredna stranka (SNS) ubedljivo je pobedila na dopunskim izborima...

Nastavak na Kurir...

Nova stranka: Naprednjaci kupuju glasove besplatnim lekarskim pregledima

Izvor: Blic, 12.Okt.2015

Organizovanje besplatnih oftalmoloških pregleda u prostorijama Opštinskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) u Batočini, predstavlja direktno manipulisanje građanima. Savet za zdravstvo Nove stranke saopštio je da osuđuje ovaj nedoličan čin, a zbog njegove nezakonitosti, zahteva i hitnu reakciju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.