DS: Ružić da raspiše izbore u S. Palanci, SNS nema većinu

Izvor: B92, 06.Jul.2017, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Ružić da raspiše izbore u S. Palanci, SNS nema većinu

Beograd -- Demokratska stranka pozvala je ministra državne uprave i lokalne samouprave Branka Ružića da raspiše vanredne izbore u Smederevskoj Palanci.

Kako navode, Srpska napredna stranka "nema ni legitimitet ni većinu" u toj opštini.

DS je u saopštenju optužio "lokalne frakcije SNS-a da, udružene sa batinašima i uz pomoć nadležnih institucija, ne dozvoljavaju da se iskaže volja građana i smeni SNS, koji nema većinu u Smederevskoj Palanci".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"SNS je pod pratnjom odveo odbornike i građane protiv njihove volje u Kovačicu i tamo ih zatvorio da ne bi prisustvovali današnoj sednici Skupštine opštine. Sednica zbog toga nije održana, jer nije imala kvorum, a nigde u gradu se nisu mogli naći članovi SNS-a", piše u saopštenju.

DS je ocenio da SNS "nastavlja da uzurpira vlast i otežava život svim građanima Smederevske Palanke, iako više nema legitimitet i ne sme da organizuje sednicu Skupštine, jer zna da nema većinu".

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić izjavio je ranije danas da u opštini Smederevska Palanka postoji dovoljan broj odbornika i većina za zakazivanje sednice lokalne skkupštine.

Ružić je novinarima u Beogradu rekao da je Zakon o lokalnoj samupravi jasan i da ne treba pridavati "ekskluzivitet" bilo kojoj jedinici lokalne samouprave, ako postoji regularna procedura u skladu sa kojom se sednice lokalnih parlamenata zakazuju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

DS traži od Ružića da raspiše izbore u Smederevskoj Palanci

Izvor: RTS, 06.Jul.2017

. Demokratska stranka tvrdi da u Smederevskoj Palanci SNS nema skupštinsku većinu i da se zato ne saziva sednica Skupštine opštine, te je pozvala ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branka Ružića "da raspiše vanredne izbore".

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.