DS: Očistimo Srbiju je jedna od najuspešnijih akcija (VIDEO)

Izvor: S media, 05.Sep.2012, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Očistimo Srbiju je jedna od najuspešnijih akcija (VIDEO)

Demokratska stranka (DS) odbacila je danas optužbe Srpske napredne stranke (SNS) da je akcija "Očistimo Srbiju" primer pljačkanja gradjana Srbije i navela da je to jedna od najuspešnijih akcija prethodne vlade čiji su rezultati merljivi i proverljivi.

Optužbe za političku harangu

DS tvrdi da je akcija "Očistimo Srbiju" dobila pozitivan izveštaj Državne

revizorske institucije bez ijedne primedbe >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << na zakonitost. Stranka poziva predstavnike Srpske napredne stranke da sve informacije o eventualnim zloupotrebama dostave nadležnim državnim organima.

DS je istakao da je istraga posao nadležnih državnih organa, a ne političara:

-Ukazujemo javnosti i gradjanima Srbije na opasnost ovakvih postupaka koji za cilj imaju političku harangu a ne rešavanje problema gradjana.

Obustavljena akcija "Očistimo Srbiju"

DS je naveo da je akcija pokrenuta 2009. godine a da je nova vlast nedavno prekinula bez valjanih argumenata:

-Povećan je obuhvat prikupljanja otpada od stanovništva sa 60 odsto na 80 odsto, očišćeno je 63 odsto divljih deponija, organizovane su tri velike akcije spremanja Srbije u kojima je učestvovalo 800.000 gradjanki i gradjana Srbije i započeta je izgradnja 26 reciklažnih centara.

Separacijom i prikupljanjem otpada je, po tvrdnji DS-a u budžetu Srbije uštedjeno četiri miliona evra.

Beta

Video: Youtube

Foto: ocistimosrbiju.rs

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.