DS: Naprednjačka vlast dovela najgore sudije

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Naprednjačka vlast dovela najgore sudije

Sudstvo ponižava građane umesto da ih zaštiti, saopštava DS. Naprednjačka vlast je dovela najgore sudije da sprovode tabloidne poternice, a oslobađa kriminalce, istakao funkcioner DS-a Vladimir Todorić.

Demokratska stranka je saopštila da sudstvo svakim danom ponižava građane Srbije umesto da ih zaštiti i da je "naprednjačka vlast dovela najgore sudije" da sprovode tabloidne poternice, a oslobađa kriminalce, kao što je 3.000 osuđenika oslobođeno Zakonom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << o amnestiji.

"Oni kojima su usta puna sopstvenog poštenja i borbe protiv kriminala, upravo su oni koji imaju najmanje pokrića da to rade. Mi iz DS-a nećemo dozvoliti da ovakve stvari odu neprimetno u zaborav", naveo je u pisanoj izjavi predsednik Resornog odbora DS-a za pravosuđe Vladimir Todorić.

Todorić je naveo da je teško rečima iskazati toliko zaprepašćenje i zgražavanje nad dvema sudskim odlukama koje su teško uznemirile javnost u Srbiji.

"Presudu za ubistvo Vladislave Červenko koje je potreslo celu zemlju svojom bestijalnošću i gde je ubica javno potvrdio svoje zlodelo, danas je ukinuo Apelacioni sud u Novom Sadu. Tom istom sudu predsedava sudija Novica Peković, za koga je utvrđeno da je u prethodnom periodu presudio u korist stranke koja mu je ostavila testamentom nekretnine", dodao je Todorić.

Todorić je naveo da je Peković bio slično kadrovsko rešenje kao predsednik Vrhovnog kasacionog suda Dragomir Milojević, koji je predsedavao sudskom veću u slučaju protiv vladike Ilariona, gde je dopušteno da slučaj zastari.

"Takav stručnjak za zastarevanja uticao je i na drugu današnju sramnu sudsku odluku. Druga današnja skandalozna odluka suda jeste oslobađanje Mihalja Kertesa, što je posledica ukidanja osuđujuće presude istog Vrhovnog kasacionog suda iz marta 2013. godine", dodao je Todorić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.