DS: Naprednjaci u Rumi bahato krčme opštinsku imovinu, Martinović: To je laž

Izvor: Blic, 02.Feb.2016, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Naprednjaci u Rumi bahato krčme opštinsku imovinu, Martinović: To je laž

Pokrajinski odbor Demokratske stranke (DS) i Opštinski odbro te stranke u Rumi optužili su danas opštinsku vlast u tom gradu, koju predvodi Srpska napredna stranka da je izvršila "bahatu" razmenu nepokretnosti na štetu građana.

Kao predmet zamene nepokretnosti, opštinska vlast je dala nekretninu u opštinskom vlasništvu ukupne površine 740 kvadratnih metara, u zamenu za privatni lokal od 98 kvadratnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << metara, navedeno je u saopštenju DS-a.

- Postavljamo pitanje da li bi vrhuška SNS-a u Rumi menjala svoju kuću i imovinu pod ovim uslovima - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da SNS na taj način "dodatno ponižava" građane kroz obrazloženje da su nepokretnosti koje opština pribavlja, podrum i lokal, veće od nepokretnosti koje opština daje u razmenu.

- SNS ovim nastavlja svoju praksu da sklapa poslove isključivo u ličnom interesu svojih funkcionera i isključivo na štetu građana. Varaju se ako misle da će građani to trpeti - piše u saopštenju.

Martinović: To je laž

Funkcioner Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović izjavio je Tanjugu da su tvrdnje demokrata laž i da su nepokretnosti razmenjene po tržišnim cenama.

- Pri tome opštinska nepokretnost je ruina, u fazi da se sama sruši i koja ničemu nije koristila. Zauzvrat dobijamo lokal na jednom od najboljih mesta u gradu gde ćemo od izdavanja tog lokala imati najmanje 1.000 evra. Od ove zgrade ne da nismo imali, nego smo morali u nju da ulažemo da se ne bi srušila - rekao je Martinović.

On je dodao da su tvrdnje demokrata još jedno iznošenje neistina na račun SNS-a.

- To je isto ozbiljno kao kada su govorili o pretnjama Pajtiću, pa se ispostavilo da je pisao član DS-a, ili kada su rekli da je Vučić u Dubaiju, a čovek nije izlazio iz Beograda - zaključio je Martinović.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.