DS: NIKOLIĆ PRETI RUŠENJEM PRAVNOG PORETKA

Izvor: Kurir, 10.Apr.2011, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: NIKOLIĆ PRETI RUŠENJEM PRAVNOG PORETKA

BEOGRAD - Poslednje izjave lidera Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, kojima najavljuje da će bez obzira na zakon odrediti datum izbora, u sebi sadrže pretnju rušenja pravnog poretka, jer je zakonom propisano ko i kako raspisuje izbore, saopštila je večeras Demokratska stranka.

"Preuzimanje vlasti na protivpravni način je nespojivo sa idejom demokratije, a naročito sa zalaganjem za evropsko društvo. Biti proevropska stranka znači poštovati zakon, parlamentalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << većinu i interes zemlje", istakla je DS u saopštenju.

Uprkos stalnim deklarativnim zalaganjima za mirne i demokratske proteste, Nikolić i Aleksandar Vučić, ukazala je DS, svakodnevno šalju poruke sa elementima prikriveng ili otvorenog nasilja.

"Očigledno je da prosto njihova parlamentarna borba ne daje rezultat, jer ih ne podržavaju ni same opozicione stranke. Nikolić i Vučić se okreću staroj terminologiji iz vremena savezništva sa (Vojislavom) Šešeljem", navedeno je u saopštenju.

Demokratska stranka "izražava zabrinutost zbog ovakvih najava, a na građanima je da procene koliko je takva politika opasna i gde može da odvede zemlju".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.