DS: Jalova Vučićeva obećanja

Izvor: Akter, 04.Avg.2014, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Jalova Vučićeva obećanja

DS saopštila da su obećanja Aleksandra Vučića i SNS o boljem životu jalova i da je jasno da oni vode Srbiju u propast. SNS: Oporavak od vas će dugo trajati

DS navodi da građani više od 700 dana slušaju obećanja Aleksandra Vučića o boljem životu, koja su bila i predizborno obećanje SNS, a potom i deo ekspozea svake od tri Vlade.

"Setimo se samo nekih izjava, od obećanja datog građanima da će se 2014. godine živeti mnogo bolje i da će ljudi videti svetlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << na kraju tunela, preko izjave da će 2014. godine biti pakao, ali će se već 2015. godine živeti bolje, da bi povodom sto dana Vlade taj rok pomerio na 2016 godine", navodi se u saopštenju DS.

Demokrate navode da se rokovi za ostvarenje blagostanja pomeraju zbog imaginarnih neprijatelja, tajkuna, opozicije, rekonstrukcije, ali da je "konačno, nakon dvogodišnje demonstracije neznanja i nestručnosti, jasno da SNS vodi zemlju u potpunu propast".

"Cena nestručnih eksperimenata svih Vučićevih vlada, koje on naziva reforme, je sve niži životni standard građana i udaljavanje od demokratskih načela", smatraju demokrate.

Oni dodaju da nada o boljem životu, koji Vučić olako obećava građanima, nema utemeljenja u činjenici da se građanima nameću novi troškovi i zakoni doneti po hitnom postupku, a državna sredstva krčme tajnim ugovorima.

"Dve godine praznih obećanja, urušavanja institucija, pada standarda građana i represivnih mera sasvim su dovoljni dokazi da od obećanog boljeg života nema ništa", navode demokrate.

Oni dodaju da je "uspešno realizovan samo deo obećanja - da će 2014. godine biti pakao", jer se u Srbiji vrlo teško živi, a građani nemaju nikakvu perspektivu niti se, kako navode, može živeti i napredovati s lažnim obećanjima.

SNS je odgovorila na saopštenje DS navodeći da su "demokrate uništile u Srbiji za deceniju svoje vladavine" i da se to ne može popraviti za sto dana, a ni za godinu ili dve, već će se građani godinama oporavljati od posledica njihove vladavine.

"Godinama će se građani oporavljati od vladavine DS tokom koje su, preko noći, zarad glasova na izborima, udvostručili javni dug, podigli ga sa 34,2 na 62,5 odsto BDP-a, uništili privatni sektor i bez posla ostavili 300 000 radnika, sve što su imali u svojoj stranci zaposlili su u javni sektor, a zbog njihove spoljne politike i nedržanja reči, imali smo loše odnose u regionu, dok nam se smejao ceo svet", navodi se u saopštenju SNS.

Odgovarajući na saopštenje demokrata, naprednjaci navode da bi bilo lepo da građanima konačno objasne šta je Bojan Pajtić, predsednik pokrajinske Vlade, uradio u prethodnih 100 dana za građane.

"Posebno zbog toga što ste Srbiju doveli u ovako težak položaj, krajnje je licemerno da građanima baš vi govorite o boljem životu", navode naprednjaci i pitaju kad će građanima konačno otkriti gde su njihovi novci od Razvojne banke Vojvodine, Fonda za razvoj, pokrajinskih robnih rezervi.

Naprednjaci ocenjuju da su demokrate "očigledno izgubile politički kompas" i da su sad "po tvrdnjama vašeg predsednika, postali jedina parlamentarna stranka koja se bori protiv ulaska u EU".

U novom odgovoru Demokratska stranka saopštila je da je Srpska napredna stranka "neprimerenim reagovanjem na opravdanu kritiku" potvrdila da je, kako se navodi, DS bila u pravu kada je ukazivala na nesposobnost i autokratiju SNS i njene Vlade.

Kako se navodi u sapoštenju DS, autokratski režimi nisu navikli na opoziciju, niti na kritiku, ma koliko istinita i dobronamerna bila.

"Demokratska stranka je, kao i brojne druge organizacije, samo ukazala na činjenicu da se u Srbiji živi sve gore, iako su sve tri naprednjačke Vlade obećavale bolji život", poručila je DS.

Ta stranka je dodala i da se u Srbiji živi sve gore, a da na funkcijama defiluju nesposobni stranački puleni.

"Lične uvrede, progoni i radikalska retorika čak i u Skupštini Srbije nisu nešto što će zamagliti katastrofalne rezultate rada naprednjačke Vlade", navodi se u saopštenju.

Građani Srbije, dodala je DS, neće živeti bolje ni od činjenice da Srpska napredna stranka ne shvata da je vlast "već i dalje glumi opoziciju Demokratskoj stranci".

"Vreme koje je potrebno SNS da shvati da vodi zemlju i ima punu odgovornost verovatno se poklapa sa obećanjima Aleksandra Vučića o datumima kada će se Srbiji sa naprednjačkom Vladom živeti bolje - znači nikad", zaključile su demokrate.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.