Cvijan: Pokrenuti inicijativu za zabranu SNP Naši

Izvor: Blic, 15.Jan.2013, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Cvijan: Pokrenuti inicijativu za zabranu SNP Naši

Predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Cvijan izjavio je da postoje „nove okolnosti“ zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu organizacije "SNP Naši".

U izjavi listu Danas, Cvijan >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je rekao da nevladine organizacije, mediji i privatna lica mogu na „legalan i međunarodno priznat“ način da se ponovo obrate Ustavnom sudu Srbije.

A, u nove okolnosti kao povodu za obraćanje Ustavnom sudom spadaju „aktivnosti“ ovog ekstremističkog udruženja tokom vikenda - spaljivanje zvanične zastave AP Vojvodine i lepljenje uličnih plakata sa spiskovima „antisrpskih“

medija i nevladinih organizacija, piše list.

List podseća da je tužilaštvo ranije tražilo da se ovom ultradesničarskom pokretu zabrani rad, ali je Ustavni sud odbio taj zahtev, navodeći da se „ne može pouzdano utvrditi postojanje ustavnih razloga za zabranu rada“.

Povezane vesti: Janković zabrinut zbog plakata SNP "Naši" sa spiskovima DS: Vlast podržava zakonom “Obraz” i druge zabranjene organizacije Pokret Naši traži zabranu pojedinih medija Ustavni sud odbio da zabrani "1389", "Naši" i "SNP Naši 1389" Ekstremisti bi hteli da od Srbije prave Severnu Koreju

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove okolnosti za zabranu Naših

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jan.2013

Član Predsedništva SNS, Vladimir Cvijan tvrdi da postoje "nove okolnosti“ zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu SNP Naši.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Ponovo zahtev za zabranu SNP Naši?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jan.2013

BEOGRAD -..Predsednik Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Skupštine Srbije i član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Cvijan izjavio je da postoje "nove okolnosti" zbog kojih je moguće da se ponovo pokrene inicijativa pred Ustavnim sudom Srbije za zabranu organizacije SNP "Naši"...U...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.