Čukarica: Prepirka članova DS i SNS oko izveštaja o budžetu

Izvor: Blic, 03.Dec.2012, 23:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čukarica: Prepirka članova DS i SNS oko izveštaja o budžetu

Prilikom izveštaja o izvršenju odluke o budžetu za devetomesečni period došlo je do manje prepirke između članova DS i SNS.

Razlog do razgovor malo bučnije prirode došlo je, kako navode opoziciona strana zbog povećanih troškova i manje sluha rukovodećih struktura da SNS obezbedi mesto za primanje građana.

-Našim saznanjima utvrdili smo da su troškovi za prvi devetomesečni >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << period uevećani zbog naknade zaposlenima. Mi pitamo da li je zbog većih primanja ili zbog pobećanja broja zaposlenih. Takođe želimo da dobijemo objašnjenje zbog čega je za obrazovanje i socijalnu zaštitu otišlo manje novca, a za neke druge veći broj. Smatramo da je zbog toga budžet neracionalno trošen i da zbog toga naša stranka neće glasati za njega - kaže Mirjana Andrić odbornik SNS.

I šef odborničke grupe SNS Srđan Kolarić imao je zamerku na bužet.

-Smatram da se rad skupštine funkcioniše po principu dvostrukih aršina, s obzirom na to da se troši veći deo novca za neke druge stvari a name se u zgradi opštine ne daje jedna prostorija za prijem građana, koja nebi ništa koštala - kaže Kolarić.

Sa druge strane članovi iz vladajuće strukture su na optužbe prilično mirno reagovali. Oni su istakli da je sav budžet trošen prema utvrđenom planu i kako nije bilo nikakovog iskakanja iz njega.

Povezane vesti: Maja Gojković: Narodna partija kolektivno prešla u SNS U Kragujevcu umesto 11 dve gradske uprave Dačić: Mogućnost promene vlasti u Beogradu postoji Utvrđen predlog rebalansa pokrajinskog budžeta Vučić: Rebalans državnog budžeta iznuđen

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.