Izvor: Politika, 03.Nov.2011, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čemu služe partije u Srbiji

Marketing i trka za finansijama postali su suština delovanja naših stranaka, potiskujući potpuno vrednosne, ideološke a time i programske razlike

Čini se da je trenutno najtraženija stvar u Srbiji nešto što bi trebalo da se zove „Bela knjiga” Srpske napredne stranke. Ova stranka je naime za subotu 29. oktobra najavila održavanje skupa na kome bi trebalo da bude predstavljen njen program. Skup se zaista i odigrao, a na njemu su dvojica čelnih ljudi SNS-a >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << mahali belom knjižicom za koju su tvrdili da je novi program.

Najava objave ovakvog dokumenta razumljivo je izazvala veliko interesovanje u domaćoj javnosti, ali i u inostranstvu. SNS je ne samo po tvrdnjama njenih čelnika trenutno najpopularnija stranka u Srbiji i svakako najvažnija opoziciona stranka koja pretenduje da nakon sledećih izbora oformi vladu.

Ovako visok rejting postignut je uprkos tome što stranka već tri godine funkcioniše bez zvaničnog programa. Razumljivo je stoga što su mnogi iščekivali objavljivanje njihove vizije razvoja i promena u Srbiji.

Začudo, to se nije desilo.

Ceo tekst pročitajte u štampanom izdanju„Politike” od 03. novembra

Miša Đurković

objavljeno: 03.11.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.