Čačak, skupštinska većina na ledu

Izvor: RTS, 08.Nov.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak, skupštinska većina na ledu

Napeta politička situacija je poslednjih nedelja i u Čačku. Odbornička grupa vladajuće SNS se podelila, a odnose u koaliciji potpiruje i objavljivanje konkursa u kome je jedan član gradskog veća pozvao novinare da istraže kako je gradonačelnik Čačka svojevremeno otišao u invalidsku penziju. NUNS je osudio taj oglas kao svojevrsni politički obračun u medijima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Oštra rasprava nije retka na čačanskim sednicama. Ali kad je prate isključenja, smene, i svađe i van sale, pitanje je ko ljulja većinu.

Član Gradskog veća Čačka Bratislav Jugović rekao je da je njihova Skupština invalidna.
"Uvek je tesno kada je u pitanju skupštinska većina, ne zna se da li je imamo ili nemamo.To je plod "burazerske politike" koju simbolizuje  gradonačelnik Čačka i njegovi saradnici", rekao je Jugović.
Ovakve izjave koalicionog partnera gradonačelnik nije želeo da komentariše. Problem održavanja sednica nastupio je nakon što je sedam odbornika SNS glasalo protiv odluka vladajuće većine.
Opozicione "Dveri" ističu da se sednice čačanskog parlamenta održavaju bez kvoruma, uz kako navode, niz nezakonitosti.
"Sada kada su svesni da im je došao kraj, da više nemaju većinu pribegavaju očuvanju vlasti po svaku cenu, praktično koristeći se svim sredstvima", rekao je Boško Obradović iz "Dveri".
Ipored ocene da je formalno i pravno vladajuća koalicija i sa 38 od 45 odbornika koliko ih je bilo pre podela, zadržala većinu, za nesmetani rad lokalnog parlamenta sumnje postoje.
Predsednik Skupštine grada Čačka Veljko Negovanović kaže da je vrlo teško, skoro nemoguće da za svaku tačku dnevnog reda, kada je glasanje, imate 38 odbornika.
"Postoje teškoće, poteškoće i da kažem evidentna je kriza u vršenju skupštinke vlasti', naveo je Negovanović.'
Da se i na sledećoj sednici ne bi prebrojavali oni koji vlast podržavaju i oni koji su protiv, ona neće biti zakazana dok se problemi među odbornicima ne reše.
Budući da su pred odbornicima važni zadaci poput budžeta za narednu godinu i dokumenata o porezima, dogovor trenutne, ili neke nove većine potreban je što pre.
Pogledaj vesti o: Penzija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.