Čačak: Muke sa odbornicima

Izvor: Šumadija Press, 13.Dec.2015, 13:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čačak: Muke sa odbornicima

Odbornik DS Dragan Andrić obezbedio kvorum za zasedanje lokalnog parlamenta u Čačku suprotno odluci stranke, a SNS ne zna ko im je šef odborničke grupe.

Kvorum je utvrđen pošto je Milan Roganović iz odborničke grupe Dveri zatražio javnu prozivku, a sekretar Skupštine Ljubodrag Petković konstatovao da je u sali prisutno 39 odbornika, javlja Glas Zapadne Srbije.

Demokrate su navele >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << da su imali dogovore kao odbornička grupa, da je Gradski odbor dao smernice za rad odborničke grupe i da je jasno rečeno da neće davati kvorum vladajućoj koaliciji u gradu Čačku.

Predsednik Gradskog odbora DS Dragan Brajović ocenio je odluka Andrića “mimo svih normi moralnog ponašanja”.



– Cilj nije da ometamo rad skupštine, nego da ukažemo građanima na ono što pričamo tri i po godine, da je vladajuća koalicija više posvećena partijskim interesima nego interesima građana. Hteli smo da pokažemo da oni ne funkcionišu dobro na vlasti, da se ne snalaze u tome, i to je poruka koju smo hteli da damo nedavanjem kvoruma
– rekao je on.

Brajović smatra da Andrić mora da objasni svoje postupke, kao i da DS ne stoji iza toga što je uradio i zato ne može da se kaže da su demokrate dale kvorum, jer to nije bila odluka legitimnih organa stranke.

Brajević je istakao da DS nema nikakve veze sa Andrićevom odlukom i da će DS preduzeti sve odgovarajuće sankcije za takvo ponašanje.

Andrić je izjavio da “je već duže vreme nezadovoljan stanjem u DS, a da je kap prelila čašu odlaskom Borka Stefanovića iz stranke”.



– Smatram da treba da obezbedimo kvorum da bi vlast mogla da funkcioniše, da bi se usvojio budžet i da građani ne bi trpeli
– rekao je Andrić i naglasio da ne prelazi u drugu stranku.

Glas Zapadne Srbije prenosi i da je deo odbornika SNS, predvođen Aleksandrom Radojevićem, takođe bio ispred skupštinske sale ne želeći da daju kvorum.

Njihove razloge za takvu odluku obrazložio je odbornik SNS Bojan Drašković rekavši da nisu mogli da se dogovore ko je šef odborničke grupe.

Predajemo predsedniku skupštine već drugi put po poslovniku o radu skupštine grada, formalan predlog sa imenima, prezimenima i potpisima 10 odbornika koji su za da to da ja preuzmem tu funkciju, a profesor Drago Milošević da bude zamenik. Druga strana iz SNS takođe predaje spisak na kom ima manje odbornika, tako da je sad na predsedniku skupštine da odluči da li dve odborničke grupe sa istim imenom mogu da egzistiraju u lokalnom parlamentu – rekao je Drašković.

On kaže da nisu dali kvorum i zbog poslednjih događanja u SNS i načina na koji stranka funkcioniše u prethodnom periodu.

Nastavak na Šumadija Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.