Bitići traže da Vučić isključi Gurija iz SNS

Izvor: Blic, 17.Apr.2015, 06:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bitići traže da Vučić isključi Gurija iz SNS

Porodica Bitići poručila je juče povodom najavljene posete premijera Srbije SAD da bi „Goran Radosavljević Guri morao biti isključen iz SNS“.

Srpskog premijera će tako prilikom posete Vašingtonu, u koju ga je pozvao potpredsednik SAD Džozef Bajden, na dnevnom redu sačekati brojne teme.

Osim glavne teme o odnosima Rusije i Srbije, razgovaraće se i o primeni Briselskog sporazuma >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i američkim investicijama, kao i o slučaju Bitići i paljenju zgrade Ambasade SAD u Beogradu 2008. posle mitinga „Kosovo je Srbija“.

Da će slučaj trojice braće Bitići, američkih državljana albanskog porekla, pripadnika OVK koji su ubijeni na policijskom poligonu 1999. u okolini Kladova, obavezno biti deo agende juče je na svom sajtu u izjavi povodom najavljene Vučićeve posete jasno naveo i njihov brat Fatos Bitići.

- Mi verujemo u odlučnost premijera Vučića da pravda bude zadovoljena i pobošljani bilateralni odnosi Srbije sa SAD. Svi srpski predsednici, premijeri i visoki zvaničnici su dosad obećavali i prekršili sva obećanja u ovom slučaju, ali će članovi Kongresa SAD i Stejt departmenta nastaviti da insistiraju na tome i od toga će zavisiti poboljšanje odnosa dve zemlje - napisao je Fatos.

Bitići je naveo da „srpski tužioci veruju da je Guri glavni osumnjičeni u slučaju Bitići, koji ometa istragu i zastrašuje svedoke“.

Ima indicija, ali bez dokaza

Od nadležnih u Srbiji juče nismo uspeli da dobijemo komentar, dok ni Radosavljević, inače bivši komandant Žandarmerije, nije odgovarao na pozive „Blica“. Tužilaštvo za ratne zločine je svojevremeno navelo da se u istrazi došlo do imena Gurija kao naredbodavca, ali da nema dokaza za to. U istragu se prošle godine uključio i FBI.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.