Bečić: Biće promena u policiji

Izvor: RTS, 13.Mar.2013, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečić: Biće promena u policiji

Sigurno je da će posle ponovnog izbora Milorada Veljovića za direktora policije doći do kadrovskih promena u svim delovima policije, uključujući i Žandarmeriju, rekao član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove iz SNS-a Igor Bečić.

Član skupštinskog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove iz vladajuće Srpska napredne stranke Igor Bečić rekao je da je sigurno da će posle ponovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << izbora Milorada Veljovića za direktora Policije doći do kadrovskih promena u svim delovima policije, uključujući Žandarmeriju.

"Postavljen je nov direktor Policije koji je sada u punom kapacitetu i normalno je da će doći do nekih kadrovskih promena i da će novi direktor imati novi koncept rada policije u skadu s nastojanjima da borba protiv kriminala i korupcije da još veće rezultate i da će neki načelnici službi i rukovodioci sigurno biti zamenjeni", rekao je Bečić za Betu.

Povodom navoda da je protiv komandata Žandarmerije Bratislava Dikića pokrenuta istraga zbog sumnje da je umešan u organizovani kriminal, Bečić je rekao da nije prijatno da se u medijima pojavljuju takvi napisi i da bi želeo da se to što pre proveri.

"Hoću da verujem da to što se navodi u medijima nije istina. Malo smo zabrinuti zbog informacija u medijima koje govore da u Žandarmedriji ima određenih problema. Sigurno da bi direktor policije trebalo to da sagleda i da se to proveri. Ne treba nikog optuživati pre no što budemo sigurni da postoji neki problem", rekao je poslanik SNS.

Bečić je kazao da hoće da veruje da Dikić ne bi bio ni postavljen, da nema integritet i da nije bio kvalifikovan za to mesto, ali i dodao da je potpuno prirodno da i u takvim jedinicama povremeno bude kadrovskih promena.

"Kadrovske promene (u policiji) će sigurno uslediti. Kolike će one biti, odlučiće direktor policije", rekao je Bečić i dodao da su kadrovske promene i promene u radu policije neophodne kako bi borba protiv kriminala i korupcije bila još efikasnija.

Dikić je odbacio tvrdnje da je umešan u kriminal i kazao da mu to podmeće "albanska mafija" zbog dejstava Žandarmerije na jugu Srbije. On je juče pozvao državne organe da hitno provere sve navode medija koji ga dovode u vezu s teškim krivičnim delima.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.