Banđur: Nepoštovanje procedura dovelo do raspuštanja

Izvor: JužneVesti.com, 26.Mar.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Banđur: Nepoštovanje procedura dovelo do raspuštanja

Najdrastičnija odluka jedne stranke jeste raspuštanje odbora, a kako kaže funkcioner niškog SNS Miloš Banđur, upravo to se desilo niškom odboru, pre svega, zbog unutarstranačkih problema koji su se nagomilali.

Od kako je Srpska napredna stranka u Nišu preuzela vlast pre 3 godine, problemi unutar stranke nisu prestajali.

O nesluglasicama i aferama se često spekulisalo, ali su svi funkcioneri javno govorili da problema nema.

Ipak, posle odluke >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Izvršnog odbora da se niški odbor raspusti, spekulacije su se pokazale tačnim. Miloš Banđur kaže da su se problemi nagomilali, a da sugestije da se to reši nisu poštovane.

Nije bilo sluha da se zahtevi usliše i raspuštanje gradskog i opštinskih odbora je bilo najbolje rešenje i najbolja odluka u ovom trenutku. To je bilo nepoštovanje određenih odluka, nepoštovanje procedure, nepoštovanje pravila - rekao je Banđur.

Banđur kaže da u stranci nije bilo ličnih sukoba, ali je bilo nesuglasica i nerazumevanja.

Postoje različiti pogledi na vođenje politike i na određena konkretna pitanja koja se postavljaju u nekom trenutku, ako to nazivamo sukobima, onda je sukoba bilo. Mislim da je u jednoj ovako velikoj stranci koja ima gotovo pola miliona članova potpuno prirodno da postoje različita mišljenja, problem je kad se posle iznošenja mišljenja ne pokrene pravi dijalog - rekao je Banđur.

Zatražio je i da direktori Vodovoda i JKP “Objedinjena naplata” podnesu ostavke, a nakon toga je kažnjen odstranjivanjem tih preduzeća iz njegovog resora.

Nedavno je Gradski odbor SNS odlučio da ga razreši sa mesta većnika, ali je nakon intervencije potpredsednika stranke Bratislava Gašića ova odluka stavljena “u mirovanje”.

Podsetimo, niški naprednjaci su nedavno raspušetani. Više neće biti opštinskih odbora, a predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić rekao je da stranka više ne može da trpi svađe niških naprednjaka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.