Bajatović zadovoljan rezultatima

Izvor: B92, 07.Maj.2012, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajatović zadovoljan rezultatima

Beograd -- Rezultat koalicije SPS-PUPS-JS-SDPS na izborima u Vojvodini sigurno će biti dvocifren, izjavio je večeras predsednik pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović.

On je u sedištu pokrajinskog odbora socijalista u Novom Sadu ocenio da je koalicija okupljena oko SPS-a pravi pobednik na ovim izborima, i to na svim nivoima.

"Zadovoljni smo što su SNS i DS dobili od 12-15 odsto manje glasova nego što su očekivali, odnosno, zajedno su ostvarili slabiji rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za 25 odsto, a bili su favoriti", rekao je Bajatović i dodao da će ostvareni rezultat njegove koalicije povećati uticaj te koalicije, ali i odgovornost u vođenju Srbije.

On je kazao da će koalicija SPS-PUPS-JS već od utorka razgovarati sa mogućim partnerima na nivou republike i da, kako je rekao, u tim razgovorima neće strančariti niti se baviti interesima svojih partija.

Što se tiče pokrajinskih izbora, Bajatović je rekao da treba sačekati drugi krug po većinskom izbornom sistemu, iako je, kako je istakao, njihov kandidat u Apatinu Živorad Smiljanić pobedio već u prvom krugu, a da još neki kandidati sigurno idu u drugi krug.

Prema podacima saopštenim u sedištu SPS-a, njihova koalicija je na izborima za parlament Vojvodine po proporcionalnom sistemu zauzela treće mesto, iza koalicija okupljenih oko DS-a i SNS-a.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.