Bađok: Bolnice da pređu u nadležnost gradova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Feb.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bađok: Bolnice da pređu u nadležnost gradova

Pokrajinski poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Darko Bađok rekao je danas da ta stranka traži da lokalnim samoupravama bude prebačena nadležnost imenovanja direktora bolnica u Vojvodini.

Bađok je na konferenciji za novinare ocenio da o zdravlju ljudi treba da se odlučuje na lokalu, a ne u Novom Sadu.

Vojvođanski poslanik SNS je kao primer naveo zrenjaninsku bolnicu, za koju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kazao da ima višemilionske dugove prema gotovo svim javnim preduzećima, što govori o načinu na koji se ta ustanova vodi.

"Zrenjaninska bolnica Javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija duguje oko 40 miliona dinara, što je ogromna cifra i svedoči o neprofesionalnom rukovođenju ovom ustanovom. Ovo je podatak samo za jedno preduzeće, stoga pozivamo menadžment ove ustanove da predoči građanima kolika su dugovanja bolnice prema ostalima", istakao je Bađok.

On je kazao i da je menadžment zrenjaninske bolnice ucenio delatnošću ustanove lokalnu samoupravu, koja nikada neće isključiti takvu instituciju sa sistema gradskog vodovoda.

Bađok je ocenio i da podaci o dugovanju zrenjaninske bolnice svedoče o nemarnom rukovođenju tom zdravstvenom ustanovom od strane Pokrajinske vlade, koju je upitao da li je zaboravila šta znači medicinska etika.

"Podsećamo, da se u ovoj zdravstvenoj ustanovi leči i boravi veliki broj stanovnika Srednjobanatskog okruga. Shodno tome, odgovornost koju snosi ova zdravstvena ustanova je nemerljiva", dodao je on.

Pokrajinski poslanik je dodao da građani Zrenjanina zaslužuju najbolju moguću zdravstvenu zaštitu, za koju su godinama izdvajali novac iz svojih džepova.

"Grad Zrenjanin je spreman da preuzme odgovornost, reši problem enormnih dugovanja i uloži u unapređenje zdravstvenog sistema", poručio je Bađok.

On je kao primer naveo i inicijativu SNS nakon koje je ukinuta naplata parkiranja kod bolnice u Zrenjaninu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.