Babić: Dan D do vikenda

Izvor: Kurir, 23.Jan.2014, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Dan D do vikenda

Šef naprednjaka u Skupštini kaže da je u proteklih 15 do 20 dana, otkako se ta tema otvorila, bilo glasova i za i protiv vanrednih parlamentarnih izbora i da je građanima u Srbiji ta tema preko glave

BEOGRAD - Šef Poslaničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini Srbije Zoran Babić izjavio je da će SNS >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u narednih nekoliko dana doneti odgovarajuće odluke posle kojih će se krenuti napred i dodao da su vanredni parlamentarni izbori jedna od mogućnosti.

Na pitanje novinara koji je "dan D" kada će biti doneta odluka, Babić je odgovorio da veruje da će to biti do vikenda, odnosno do vanredne skupštine SNS.

On je rekao da je u proteklih 15 do 20 dana, otkako se ta tema otvorila, bilo glasova i za i protiv vanrednih parlamentarnih izbora i da je građanima u Srbiji ta tema "preko glave".

Babić je ponovio da je zagovornik vanrednih parlamentarnih izbora, jer smatra da je za zacrtani rok i cilj da se do 2018. završe zakonodavne aktivnosti usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, odnosno da bi 2020. bilo ostvareno punopravno članstvo u EU, neophodan jači kapacitet Vlade i Skupštine Srbije.

Da bi jedan zakon prihvatili građani, mora "frontmen" za predlagača da bude čovek koji ima najveće poverenje u društvu, a to je prvi potpredsednik Vlade i predsednik SNS Aleksandar Vučić, smatra Babić.

"Nemamo pravo na grešku", naglasio je Babić i dodao da je cilj da bude doneta odluka koja će biti u najboljem interesu ne SNS, nego da se razmišlja o efektu o tome šta će ova vlada, odnosno buduća vlada moći i u kojem kapacitetu da uradi.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

NIKOLIĆ SA KIRBIJEM: Početak pregovora sa EU pozitivna poruka investitorima

Izvor: Kurir, 23.Jan.2014

Ambasador je istakao da u SAD već postoji interesovanje pojedinih kompanija za ulaganje u srpsku privredu, pre svega u rudarstvo..BEOGRAD - Srbija je ove nedelje započela pristupne pregovore sa Evropskom unijom i to bi trebalo da bude jasan znak stranim investitorima da je naša zemlja postala uređena,...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.