Babić: Bez komentara o Cvijanu

Izvor: B92, 20.Dec.2013, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Babić: Bez komentara o Cvijanu

Beograd -- Funkcioner SNS Zoran Babić rekao je, povodom krivične prijave koju je Vladimir Cvijan podneo protiv Aleksandra Vučića, da "ne komentariše Miškovićeve neistine".

"Miškovićeve laži ne želim da komentarišem", rekao je Babić Tanjugu.

Cvijan je prethodno potvrdio da je podneo krivičnu prijavu protiv lidera SNS zbog, kako tvrdi, pokušaja fizičkog napada i vređanja na poslednjoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sednici Predsedništva SNS.

Šef poslanika SNS Zoran Babić poručio je danas i da lider DS Dragan Đilas "očigledno ne razume depolitizaciju sporta", ali i da bi trebalo da pruži odgovore na pitanja o njegovoj ulozi u Košarkaškom savezu Srbije.

"Očito je da Đilas ne razume osnovna kretanja u društvu, depolitizaciju sporta sa kojom je SNS krenula i na šta je ponosna", rekao je Babić.

Đilas bi, smatra Babić, trebalo da odgovori da li je on u Košarkaškom savezu Srbije "Dragan Đilas tajkun ili je Dragan Đilas političar".

"Ukoliko je Đilas političar mislim da treba kao i ostali političari da se povuče iz sveta sporta i da sport prepusti sportistima, a ukoliko je u Košarkaškom savezu Đilas tajkun, onda bi trebalo da kaže kakvi su rezultati i koliko je svog novca uložio u KK savez i kojim to medaljama može da se okiti i Savez i svi ti ljudi u Savezu od kada je on na mestu predsednika", naveo je Babić.

On je rekao Tanjugu da je u Vaterpolo savez ušao znajući za sve probleme i opterećenja koje savez ima i da je tada dobio podršku za rešenja koja su se u protekla dva meseca primenjivala.

Sledeći predsednik saveza će, kako je Babić naglasio, imati znatno lakšu ulogu. On se nada da će njegov naslednik biti iz sfere sporta.

"Sa druge strane i kandidat Đilasa, koji je doživeo debakl na svom terenu, Aleksandar Šapić morao je da se opredeli da li je Šapić sportista i bivši vaterpolista ili je Šapić politčar", rekao je Babić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.