Arsić: SNS se neće mešati u odluku SPS-a

Izvor: RTS, 28.Avg.2013, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsić: SNS se neće mešati u odluku SPS-a

SNS neće se mešati u izbor kandidata za ministre iz redova SPS-a, izjavio je zamenik šefa poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić.

Zamenik šefa poslaničke grupe SNS Veroljub Arsić izjavio je da se ta stranka neće mešati u izbor kandidata za ministre iz redova SPS-a i da nije razočaran što ta imena još nisu poznata. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Nismo razočarani jer je to unutrašnja stvar SPS. Oni se nama nisu mešali u posao nećemo ni mi njima", rekao je Arsić novinarima u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje da li je razočaran što SPS još nije izašao sa imenima ministara rekonstruisane Vlade.

Govoreći o amandmanima koje je opozicija podnela na izmene i dopune Zakona o ministarstvima, Arsić je rekao da oni nisu prihvatljivi za naprednjake.

Prema njegovim rečima, cilj izmena zakona je da se Vlada učini efikasnijom, racionalnijom i štedljivijom, a prihvatanje amandmana bilo bi suprotno politici Vlade koja se želi postići predloženim izmenama.

Arsić je rekao i da je logično što zakon predviđa razdvajanje ministarstva finansija i privrede jer je ministarstvo finansija primarno zaduženo za poreske prihode i rashode, a privrede za razvoj privrede i ekonomsku situaciju uopšte.

Zato je, rekao je Arsić, došlo do razdvajanja te dve oblasti, a i zato što je teško da jedan ministar vodi oba sektora.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.