Aleksandar Vučić: Neću biti premijer

Izvor: BKTV News, 24.Mar.2013, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aleksandar Vučić: Neću biti premijer

Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade.

Vučić je novinarima rekao da će naprednjaci, ako budu hteli i budu bili nezadovoljni radom premijera, tražiti izbore, ali da to za sada nije slučaj.
On je poručio i da on “nije kao neki drugi i da ne radi isto kao takvi” >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << i dodao: “Moj cilj je modernizacija Srbije i napredak a ne u koju ću fotelju da sednem.”
Vučić je ponovio da bilo kakvih promena neće biti sem rekonstrukcije vlade, koja zavisi od onoga što će reći njegova stranka.
Vučić je rekao da će Glavni odbor Srpske napredne stranke na sednici, koja će biti održana posle 2. aprila, razmatrati pitanje rekonstrukcije Vlade.
Upitan da li će na mestu premijera zameniti Dačića, Vučić je rekao da se to neće dogoditi.
“To se neće dogoditi zato što smo časni i pošteni ljudi”, rekao je Vučić i dodao da za Srbiju ne bi bilo dobro da se ide na izbore samo zato da bi on postao premijer.
Vučić je rekao da očekuje da će Srbiji na razgovorima u Briselu 2. aprila biti ponuđeno više nego što je to učinjeno 20. marta i da će i druga strana napraviti bar male ustupke u pregovorima u vezi s pitanjem nadležnosti zajednice srpskih opština na Kosovu. “Uveren sam da će Srbiji 2. aprila biti ponuđeno nešto o čemu će moći da se izjašnjava”, rekao je Vučić i dodao da na prošlom sastanku u Briselu Srbiji nije bilo ponuđeno ništa.
Kako je naveo, očekuje da 2. aprila i prištinska strana napravi ustupak jer je to u interesu ne samo Srbije, već čitavog regiona i Evrope.
Vučić je rekao da će državni vrh sutra ili prekosutra održati sastanak o predstojećoj rundi dijaloga u Briselu.
On je rekao da je bilo govora da se ta sednica održi večeras, ali je potrebno vremena da se svi usaglase, tako da će ta sednica najverovatnije biti odrzana sutra ili prekoustra.
Upitan o najnovijim hapšenjima u Razvojnoj banci Vojvodine zbog malverzacije, Vučić je rekao da nisu tačne optužbe opozicione Demokratske stranke da je borba protiv korupcije selektivna, odnosno da je uperena protiv političkih protivnika.
Govoreći o kreditu koji je Demokratska stranka uzela u Razvojnoj banci Vojvodine, Vučić je upitao u kojoj to zemlji kredit od više miliona evra može da se uzme bez ikakvih garancija, samo na osnovu lične karte.
Izvor: Agencije
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Neću biti premijer

Izvor: RTV Pink, 24.Mar.2013

. . . Potpredsednik vlade Aleksandar Vučić rekao je da neće biti promene premijera jer bi to trenutno bila loša poruka, ali da će verovatno biti rekonstrukcije vlade.

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.