Ako možemo da se dogovorimo dobro, ako ne - opet dobro

Izvor: B92, 29.Avg.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako možemo da se dogovorimo dobro, ako ne - opet dobro"

Predsednik SNS Aleksandar Vučić poručio je u Donjem Milanovcu, na skupu SNS-a, da Srbija polako, ali sigurno postaje bolje mesto za život.

Skup se održava povodom redovnih lokalnih izbora u Majdanpeku.

Vučić je, u punoj sali Doma kulture, kazao da naš narod obično voli da se utrkuje i priča velike priče o teritorijama, a da nam je zemlja prazna.

„Kada pogledate kako je Srbija prazna i koliko je mesta i sela opustelih, onda je jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da moramo da razmišljamo i kako da imamo više dece u budućnosti, ali i kako da nam se ljudi koji su otišli u inostranstvo vrate u otadžibinu. Ja sam neizmerno zahvalan vama koji ste ostali na svojim ognjištima“, kazao je predsednik SNS-a.

Prema njegovim rečima, potrebno je pokazati i odgovornost kada je u pitanju Kosovo i Metohija

„Neki mogu da viču šta im je volja, a onaj koji nosi odgovornost mora da razmišlja o svemu i o sadašnjici, ali i o budućnosti i o tome šta nas čeka. Ti koji pričaju velike priče i busaju se u svoje patriotske grudi i kažu dali bismo život ili ne znam šta, ja ih pitam hoćete li da idete da živite na Kosovu. Kada to pitanje postavim, onda svi junaci nikom ponikoše“, naveo je predsednik SNS-a.

Kako je zaključio, neko mora da razmišlja i o budućnosti, o tome kome će zemlju ostaviti i da li ćemo imati kome da ostavimo našu zemlju, a da pritom čuvamo naše interese na Kosovu i Metohiji i državne i nacionalne interese.

"Ako možemo da se dogovorimo dobro, ako ne možemo opet dobro. Taj problem postoji već 200 godina i ja bih voleo da se to reši. Ja neću da ulazim u njihove interne stvari, naše je da se borimo za racionalna i razumna rešenje u interesu Srbije i srpskog naroda", rekao je Vučić na pitanje o dve struje poruka koje dolaze iz Prištine.

Građani Majdanpeka će se 2. septembra na lokalnim izborima izjašnjavati o predstavnicima u lokalnom parlamentu, koji ima 31 odbornika.

Na prošlim lokalnim izborima, održanim 7. septembra 2014. godine, SNS je osvojila 17 mandata, SPS, PUPS, JS i SDPS pet, Demokratska stranka osam, a Vlaška stranka jedan mandat.

Na tim izborima cenzus nisu prešle liste grupa građana „Dosta je bilo - Saša Radulović" i „Okupljanje za Majdanpek i Porečje i lista SPO „Iskreno za Majdanpek - Vladimir Božić".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić u Majdanpeku: Da pobedimo u nedelju, narod neće prazne priče

Izvor: RTS, 29.Avg.2018

Aleksandar Vučić je poručio građanima na mitingu SNS-a u Majdanpeku, povodom redovnih lokalnih izbora u toj opštini, da je veoma važno da izađu na glasanje u nedelju kako bi pobedili "ubedljivije nego ikada pre" i pokazali da građani neće prazne priče i laži. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.