ANEM protesuje zbog izbacivanja novinara sa konferencije za medije SNS

Izvor: Blic, 30.Mar.2016, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ANEM protesuje zbog izbacivanja novinara sa konferencije za medije SNS

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) protestovala je danas jer je novinar radija Boom 93 Miloš Ljubisavljević iz Požarevca sprečen da prisustvuje konferenciji za novinare gradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS).

Ljubisavljević je izbačen iz prostorija stranke, uz obrazloženje da redakcija Boom 93 nije pozvana.

ANEM podseća da je Zakonom o javnom informisanju i medijima zabranjena diskriminacija urednika medija, novinara i drugih osoba >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u oblasti javnog informisanja.

Ova Asocijacija podseća i da se slobodan protok informacija putem medija i uređivačka autonomija ne smeju ugrožavati ni na jedan način, a naročito ne vršenjem pritiska, što sprečavanje izveštavanja o događajima o kojima javnost ima opravdan interes da zna svakako jeste.

"Sprečavanje novinara da prisustvuju stranačkim konferencijama za štampu, u suprotnosti je i sa Statutom Srpske napredne stranke, koji insistira na javnosti rada i delovanja ove partije", navode iz ANEMA.

ANEM poziva na solidarnost sa kolegama iz Radija Boom 93, a nadležne organe da obezbede Ustavom zajemčeno pravo na slobodu izražavanja i poštovanje Zakona o javnom informisanju i medijima.

Asocijacja ukazuje da je to posebno značajno u vreme izborne kampanje, budući da su upravo mediji ti koji bi grаđаnimа trebalo da činе dоstupnim infоrmаciје nеоphоdnе zа dоnоšеnjе informisanih izbornih оdluka.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

ANEM protestuje zbog izbacivanja novinara

Izvor: B92, 30.Mar.2016

ANEM je protestovao jer je novinar radija Boom 93 Miloš Ljubisavljević iz Požarevca sprečen da prisustvuje konferenciji za novinare gradskog odbora SNS...Ljubisavljević je izbačen iz prostorija stranke, uz obrazloženje da redakcija Boom93 nije pozvana..."ANEM podseća da je Zakonom o javnom informisanju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.