Zaštitnik građana kontroliše Apatin zbog ukidanja ličnih pratilaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Sep.2021, 12:27

Zaštitnik građana kontroliše Apatin zbog ukidanja ličnih pratilaca

Na osnovu informacija na društvenim mrežama da je većem broju dece sa smetnjama u razvoju u Apatinu ukinuta usluga ličnog pratioca i tako uskraćeno pravo na obrazovanje, Zaštitnik građana je pokrenuo postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada ove lokalne samouprave, saopšteno je iz kancelarije Zaštitnika građana.

On je zatražio da ga opštinska uprava Apatina obavesti o svim okolnostima vezanim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za navode na društvenim mrežama, kao i o tome šta će preduzeti u ovom slučaju.

Opština je dužna da tražene podatke i dokumentaciju dostavi u roku od 15 dana, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ombudsman kontroliše rad opštine Apatin zbog ukidanja ličnog pratioca deci sa smetnjama u razvoju

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Sep.2021

Zaštitnik građana pokrenuo je postupak kontrole pravilnosti i zakonitosti rada opštine Apatin posle informacija na društvenim mrežama da je većem broju dece sa smetnjama u razvoju u toj lokalnoj samoupravi ukinut lični pratilac i time "uskraćeno pravo na obrazovanje", saopšteno je danas.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.