Sport uživo: Teo ostaje Armejac

Izvor: RTS, 05.Avg.2013, 13:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Teo ostaje "Armejac"

Teodosić ostaje u CSKA. Junajted odbio 30 miliona funti za Runija. Predsednik Nikolić čestitao kadetima osvajanje turnira u Mađarskoj. Galijani: Trenutno nema uslova za transfer Ljajića. Đukić: Vidim Valensiju koju želim. Ronaldo ne želi da uzvraća Morinju. Gaskojn priznao krivicu za napad u pijanom stanju. Đoković i dalje ubedljivo prvi, Ana i Jelena popravile plasman na VTA listi. Cibona sve jača. Grujić i Mitjev doveslali do srebrne medalje na SP.

Sve vesti i zanimljivosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter stranicama.  

14.55 - Đerar Pike smatra da će njegov saigrač Sesk Fabregas ostati u španskom klubu, uprkos ponudi Mančestera. Barselona je u dosadašnjem toku prelaznog roka odbila već dve ponude Junajteda za Fabregasa. "On želi da ostane u Barseloni jer je oduvek sanjao da igra u našem klubu. Siguran sam da nas neće napustiti. On je dobar igrač i logično je da uvek ima ponude", kazao je Pike koji je jedan od najboljih Fabregasovih prijatelja. Sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta rekao je jutros da je Junajted navodno odustao od dovođenja Fabregasa na Old Traford.

14.36 - Potpredsednik italijanskog fudbalskog kluba Milan Adrijano Galijani rekao je da u ovom trenutku ne postoje uslovi za dolazak Adema Ljajića iz Fiorentine. Fiorentina je nedavno odbila ponudu Milana za srpskog fudbalera u visini od osam miliona evra, jer traži dva miliona više. "Milan nije uradio ništa pogrešno. Naravno da, kao i svaki drugi klub, možemo da pošaljemo ponudu za nekog igrača. Ipak, rekao bih da trenutno ne postoje uslovi da realizujemo transfer", kazao je Galijani italijanskim medijima. Uprava Fiorentine nedavno je objavila saopštenje u kojem se navodi da je Milanova ponuda za Ljajića zakasnela i neprikladna.

14.16 - Trener Valensije Miroslav Đukić rekao je da je ekipa na prijateljskoj utakmici sa milanskim Interom (4:0) igrala baš onako kako on želi i u skladu sa renomeom kluba. "Želim tim koji ima karekter i igra napadački. Sve smo bliži takvoj ekipi. Bili smo veoma dobri protiv Intera, odigrali sa visokim intenzitetom", kazao je Đukić novinarima u Nju Džersiju. "Imamo zaista dobru ekipu, ali još ništa nismo osvojili. Ovo je put kojim moramo da idemo. Važno je da naporno radimo i budemo skromni. Samo tako možemo do cilja", zakljućio je Ćukić.

14.01 - Žoze Morinjo planira da konstantno rotira igrače i niko nema zagarantovano mesto u ekipi. "Nadam se da ćemo u sezoni koja je pred nama odigrati oko 60 utakmica. Možda neću menjati kompletan tim, ali ću svakako stalno rotirati igrače", kazao je Murinjo novinarima u Glendejlu. Plavci su juće na turniru u Americi savladali italijanski Milan sa 2:0. Londonsku ekipu uskoro očekuje meč sa Bajernom u evropskom Superkupu.  Čelsi će se, pored Premijer lige, ove sezone takmičiti za trofeje i u Ligi šampiona, FA kupu i Liga kupu.

13.37 - Bivši direktor Pari Sen Žermena Brazilac Leonardo izjavio je da ga je Francuska fudbalska federacija naterala da napusti klub. Leonardo je podneo ostavku u julu, skoro mesec dana pošto mu je izrečena suspenzija zbog guranja sudije. Brazilac je izjavio da mu je "bilo veoma teško da prihvati ovu kaznu". "Ono što su mi uradili bilo je zaista nepravedno", rekao je Leonardo. On je dodao da mu je bilo nemoguće da nastavi sa radom.

13.15 - Fudbaler Kvins Park Rendžersa Loik Remi igraće u predstojećoj sezoni kao pozajmljeni igrač za Njukasl. Njukasl je u januaru želeo da angažuje Remija, ali je francuski fudbaler tada odlučio da iz Marseja pređe u Kvins Park Rendžers. Uprava KPR-a je, posle ispadanja u drugu englesku ligu - Čempionšip, odlučila da pozajmi Remija Njukaslu, pošto neće moći da mu isplaćuje nedeljnu platu od 80.000 funti.

13.05 - Pol Gaskojn priznao je danas krivicu za napad u pijanom stanju i krivicu za remečenje javnog reda. Gaskojn se danas pojavio pred sudom u Stivenidžu, pred kojim je bio optužen da je u pijanom stanju napao bivšu ženu i zaposlenog na železničkoj stanici. Incident se dogodio 4. jula, a Gaskojin je ubrzo posle toga uhapšen. Gaza je priznao da je u pijanom stanju uhvatio za vrat kontrolora karata na i da je incident trajao "samo nekoliko sekundi". Gaskojn bi mogao da dobije zatvorsku kaznu u trajanju do šest meseci i novčanu kaznu do 5.000 funti. Sud bi, takođe, od njega mogao mogao da traži da se vrati na rehabilitaciju.

12.35 - Kristijano Ronaldo nije želeo da uzvrati na "peckanja" svog bivšeg trenera Žozea Morinja, koji je za njega praktično, rekao da je daleko ispod svog brazilskog imenjaka. Ronaldo je naglasio da ne želi da komentariše ovu izjavu jer "ne pljuje u tanjir iz koga je jeo". "Neke stvari u životu ne vredi komentarisati iz očiglednih razloga. Želeo bih da se po dobru sećam svog trenera i zato ne pljujem u tanjir iz kojeg jedem i ne govorim o ljudima koji o meni loše govore", rekao je Portugalac. 

12.30 - Olimpijski šampion i svetski rekorder u sprintu Jamajčanin Usein Bolt poručuje da je spreman da vrati titulu svetskog prvaka na 100 i da odbrani trofej na 200 metara na prvenstvu sveta u Moskvi, od 10. do 18. avgusta. Bolt je na šampionatu sveta u Daegu 2011. zbog pogrešnog starta u finalu trke na 100 metara bio diskvalifikovan, a titula je otišla u ruke njegovog zemljaka Johana Blejka.

12.08 - Miloš Teodosić karijeru će nastaviti u CSKA, saopštio je moskovski klub. "Kompletirali smo tim za narednu sezonu. Teodosić ostaje među crveno-plavim ratnicima", stoji na zvaničnom profilu CSKA na Tviteru. Za Teove usluge bio je zainteresovan Fenerbahče, koji je nedavno preuzeo Željko Obradović. Prema rečima plejmejkerovog menadžera, Teodosić je ovog leta odbio ponudu Memfisa jer želi sa Moskovljanima da osvoji Evroligu.

11.57 - Mančester junajted odbio je ponudu Čelsija od 30 miliona funti za Vejna Runija, preneo je britanski Skaj. To je druga, poboljašana ponuda "plavaca", pošto je uprava Junajteda prethodno odbila 20 miliona funti za Runija, koji je izrazio želju da napusti Old Traford. Trener Čelsija Žoze Morinjo rekao je da bi tokom letnjeg prelaznog roka želeo da dovede samo jednog igrača - Vejna Runija.

11.37 - Za košarke Crvene zvezde odmor je završen. Crveno-beli danas počinju pripreme za novu sezonu u kojoj ih čeka mnoštvi izazova, pre sega, takmičenje u Evroligi.

11.02 - Prvi reket sveta Novak Đoković zadržao je sa 12.040 bodova ubedljivo vođstvo na najnovijoj listi najboljih igraća sveta. Slede Brtianac Endi Mari sa 8.610 i Španac David Ferer sa 7.120 bodova. Drugi reket Srbije Janko Tipsarević i dalje je 19. sa 2.000 bodova , a na 56. mestu ostao je Viktor Troicki sa 845 bodova.   

10.38 - Cibona se sa velikim ambicijama sprema za novu sezonu. Nakon postavljanja Nevena Spahije na mesto trenera i doviđenja Meta Dženinga iz Sijene dres "Vukova" bi trebao da obuče i Darko Planinić. Hrvatski centar bi iz Makabija došao kao pozajmljen igrač.

10.11- Predsednik Srbije Tomislav Nikolić čestitao je fudbalskoj kadetskoj reprezentaciji Srbije na osvojenom prvom mestu na mećunarodnom turniru reprezentacija "Rackeve" u Maćarskoj. "Još jednom se u istoj nedelji na najvišem jarbolu zaviorila srpska trobojka. Vi ste je uzdigli tako visoko, vi ste svojim vršnjacima iz celog sveta pokazali svoj raskošni talenat, a vaš trener i stručni tim izvanredan pedagoško-sportski rad. Srpski fudbal sa nadom gleda u budućnost jer je i meću dečacima - srednjoškolcima dobio uzdanice, nove sportske junake koji znanjem i srcem pobeđuju za svoju zemlju. Ponosni smo na vas, deco naša", navodi se u čestitiki predsednika Srbije. Kadeti Srbije osvojili su turnir savladavši reprezentaciju Češke Republike sa 3:2.

10.01 - Jelena Janković i Ana Ivanović popravile su plasman za po dve pozicije i na danas objavljenoj VTA listi zauzimaju 14. odnosno 15. mesto. Jelena ove nedelje zauzima 14. mesto na sa 2.865 bodova, dok je Ana 15. sa 20 bodova manje. Aleksandra Krunić je "skočila" za 13. pozicija i sada je 159. teniserka sveta. Naravno, prva je i dalje Serena Vilijams.

09.37 - Slovačka teniserka Magdalena Ribarikova odbranila je titulu na WTA turniru u Vašingtonu, pošto je jutros u finalu savladala Andreu Petković iz Nemačke sa 6-4, 7-6 (7-2). Trijumf u Vašingtonu Slovakinji je doneo ček na 40.000 dolara i 270 WTA poena, dok je poražena Petković inkasirala upola manju sumu, uz bonus od 200 WTA bodova.

9.11 - Australijanka Samanta Stosur osvojila je četvrtu titulu u karijeri pošto je jutros, u finalu WTA turnira u Karlsbadu (Kalifornija) savladala belorusku teniserku Viktoriju Azarenku sa 6-2, 6-3. Stosur do jutros nije znala za pobedu protiv Azarenke pošto je izgubila svih osam prethodnih mečeva od Beloruskinje, osvojivši ukupno dva seta u tih osam duela! Konačno je srušila tu neugodnu tradiciju pri čemu je došla i do prve velike titule još od 2011. godine kada je trijumfovala na Otvorenom prvenstvu SAD.

00.30 - Argentinski teniser Huan Martin Del Potro trijumfovao je na ATP turniru u Vašingtonu pošto je u finalu savladao Amerikanca Džona Iznera sa 2:1 u setovima - 3:6, 6:1, 6:2. Trenutno sedmi teniser sveta osvojio je drugu ATP titulu ove sezone, ukupno 15. u karijeri. Del Potro je drugi put pobedio u Vašingtonu, gde je bio najbolji i 2008. godine, a novi uspeh doneo mu je ček od 295.200 dolara.

00.15 - Košarkaška reprezentacija Slovenije pobedom je završila turnir "Laško grup" u Celju savladavši u poslednjem kolu selekciju Turske sa 72:53 (13:18, 17:15, 29:10, 14:10). Najbolji slovenački košarkaši trijumfovali su na turniru sa sve tri pobede, ali selektor Božidar Maljković upozorava na nepotrebnu euforiju i poziva na opreznost. 

00.03 - Reprezentativci Srbije u kajaku Nebojša Grujić i Uroš Mitjev osvojili su srebrnu medalju na prvenstvu sveta za juniore i mlađe seniore u kanadskom gradu Velandu. Grujić i Mitjev doveslali su do srebra u disciplini k-2 200 metara, postigavši u konkurenciji mlađih seniora rezultat od 32 sekunde i 72 stotinke, preneo je nacionalni kajakaški savez. To je najveći uspeh u karijeri posade šabačkih sprintera, posle srebra osvojenog nedavno u Poljskoj u istoj disciplini na kontinentalnom šampionatu. Grujić i Mitjev stigli su na cilj ispred posade Mađarske, dok je zaostatak za zlatnom posadom Rusije iznosio je 435 stotinki.
Pogledaj vesti o: Ana Nikolić,   Facebook

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sport uživo: Nejmar bolestan?

Izvor: RTS, 05.Avg.2013

Nejmarov otac zabrinut za stanje svog sina. Teodosić ostaje u CSKA. Junajted odbio 30 miliona funti za Runija. Predsednik Nikolić čestitao kadetima osvajanje turnira u Mađarskoj. Galijani: Trenutno nema uslova za transfer Ljajića. Đukić: Vidim Valensiju koju želim. Ronaldo ne želi da uzvraća...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.