Sport uživo: Igram svoj najgori tenis

Izvor: RTS, 06.Avg.2013, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Igram svoj najgori tenis

Janko Tipsarević svestan velike igračke i rezultatske krize u kojoj se nalazi. Ipak bez odlaganja utakmice između Javora i Crvene zvezde. Suarez napušta Liverpul - milom ili silom. Al-Kaida besna zbog potencijalnog transfera Gereta Bejla u Real Madrid?! David Luiz i Huan Mata ostaju u Čelsiju, barem za sada. Milica Dabović u Novom Zagrebu. Omar Kuk u Lijetuvos Ritasu.

Sve vesti i zanimljivosti iz sveta sporta možete pratiti i na našim Fejsbuk i Tviter >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stranicama.

14.25 - "Imala majka dva sina. Jedan je bio normalan, drugi je bio golman". Ova, među fudbalskim radnicima toliko puta ponovljena uzrečica, može da sažme i situaciju koju imate priliku da vidite. Jedan golman, nama nepoznate ekipe, odlučio je da ode u kazneni prostor protivnika i eventualno ugrozi gol svog kolege iz protivničke ekipe. Ovaj mu se revanširao na najbolji mogući način...

14.10 - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović saopštiće u nedelju spisak igrača na koje računa za prijateljsku utakmicu sa Kolumbijom. Srbija će 14. avgusta od 20.00 u Barseloni na "Miniestadiju" odigrati prijateljsku utakmicu sa Kolumbijom, koja će poslužiti kao poslednja provera pred duele u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Hrvatskom i Velsom početkom septembra.

13.40 - Fudbaler Milana Kevin Prins Boateng otkrio je da je želeo da napusti Italiju zbog uvreda na rasnoj osnovi, koje je doživeo na prijateljskoj utakmici između Milana i niželigaša Pro Patrije. Pomenuti meč odigran je u januaru u Busto Arsiziju, a Boateng je demonstrativno napustio teren jer su protivnički navijači, pored njega, vređali i Nijanga i Muntarija. "Takve uvrede bole i belci ih ne razumeju. Želeo sam da napustim zemlju, ali smirio sam se posle dva dana i shvatio da želim da se broim protiv takve pojave", rekao je Boateng za italijanske medije.

13.40 - Novopridošli napadač Barselone Nejmar rekao je da se oseća dobro, kao i da se uspešno oporavlja od operacije krajnika. Mladom Brazilcu je prošle nedelje dijagnostikovana anemija, nakon što se požalio na umor posle utakmice protiv Santosa. Ovo saznanja je uznemirilo sve u katalonskom klubu. "Osećam se dobro. Napredujem posle operacije i nemam problema na trenizima", rekao je Nejmar novinarima na Tajlandu prilikom promocije novih kopački. Nejmar je letos prešao iz Santosa u Barselonu za 57 miliona evra, a debitovao je u prijateljskom meču sa Lehijom iz Gdanjska. "Nadam se da će ovo biti posebna sezona. Želim da se što brže prilagodim ekipi. Imam velika očekivanja od Barselone i želim da osvajam trofeje", dodao je 21-godišnji fudbaler.

13.15 - Srpska reprezentativka u paraglajdingu Milica Marinković osvojila je danas bronzanu medalju na Svetskim igrama u Kolumbiji, u disciplini precizno sletanje. Na takmičenju koje se smatra nezvaničnom Olimpijadom u vazduhoplovstvu, ispred srpske reprezentativke bile su Litvanka Jolanta Romanenko i Tajlanđanka Nunapat Punčong.

13.10 - Utakmica prvog kola fudbalske Superlige između Javora i Crvene zvezde ipak će se igrati u nedelju u Ivanjici, saopštio je beogradski klub. "Sve informacije koje su se pojavile u javnosti u poslednja dva dana, a u vezi odlaganja utakmice zbog Sabora trubača u Guči su neistinite. Crvena zvezda se ovim putem zahvaljuje domaćinu, FK Javor, na trudu i profesionalnosti prilikom organizacije ove utakmice", navodi se u saopštenju na sajtu Zvezde. Utakmica u Ivanjici igraće se u nedelju od 18 sati, a od 20.30 u Novom Sadu sastaće se Vojvodina i Donji Srem.

12.45 - Srpski fudbaler i član Mančester Sitija Matija Nastasić definitivno će zbog povrede propustiti početak sezone u Premijer ligi, saopštio je engleski klub. Nastasić je povredio članak prošlog meseca na prijateljskoj utakmici sa Sanderlendom u Hong Kongu, a pauziraće još četiri do šest nedelja.Prošle sezone srpski reprezentativac u dresu engleskog kluba odigrao je 30 utakmica.

12.40 - Novi fudbaleri Crvene zvezde Migel Arauho i Milan Jokić još uvek neće dobiti priliku da debituju u crveno-belom dresu. Mladi Peruanac i nekadašnji fudbaler Partizana nisu licencirani za revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope koji tim sa Marakane igra protiv Černomoreca. Mladi dvojac nije prijavljen jer Uefini propisi nalažu da samo novi jedan igrač može da bude licenciran za dvomeč, a u Zvezdi su se odlučili da to bude iskusniji Novak Martinović. Martinović je bio u timu u prvom meču, odigranom u Odesi, ali nije ulazio u igru. Međutim, očekuje se da će biti u startnoj postavi u revanšu.

12.20 - Predsednik Španske fudbalske lige Havijer Tebas otkrio je da je pod istragom za nameštanje devet utakmica odigranih prošle sezone, od kojih tri iz Primere i šest druge lige. Kako prenosi "Marka", tri utakmice Primere koje su pod istragom su: Levante - Deportivo La Korunja, Levante - Selta Vigo i Saragosa - Atletik Bilbao.

12.00 - Američki košarkaš Omar Kuk naredne sezone igraće u Lijetuvos Ritasu, saopštio je danas litvanski klub. Kuk je u Lijetuvos došao iz Kaha Laborala, a interesovanje za 31-godišnjeg plejmejkera pokazao je i Fenerbahče. Bivši košarkaš Crvene zvezde prošle sezone u Evroligi prosečno je postizao 4.6 poena i četiri asistencije za španski klub.Pre Kuka, Lijetuvos je u svoje redove doveo Milenka Tepića, Stevana Jelovca i povratnika u klub Martinasa Gečevicijusa.

11.50 - Popularni fol pevač Aca Lukas izabran je za novog predsednika fudbalskog kluba Timok iz Zaječara. Ambiciozna uprava kluba je spremila projekat renoviranja stadiona, a navodno su i obezbeđena značajna finansijska sredstva za sklapanje ekipe koja bi trebalo da bude jedan od najozbiljnijih kandidata za ulazak u društvo najboljih. Aca Lukas je, kao to je poznato, član Skupštine Crvene zvezde.

11.35 - Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Srbije Milica Dabović karijeru će nastaviti u redovima prvaka Hrvatske, Novog Zagreba. "Zagreb sam odabrala jer ekipa igra Evroligu i MEL, dve najjače lige u Evropi. Iza moje odluke stoji ogroman sportski motiv kao i kompletna priča oko kluba. Pored sportskih ambicija, izuzetno brinu i o svim ostalim segmentima, kao što su marketing i promocija ženske košarke", rekla je Dabovićeva. Ona će biti jedna od retkih srpskih igračica koja će naredne sezone nastupati u Evroligi. "Ekipa je izuzetno jaka, tu je Hrvatica Iva Ciglar, španjolka Paskua, Mađarica Raksanji... i eto, ja stižem kao šlag na torti", uz osmeh je dodala Dabovićeva.

11.20 - Najbolja britanska gimnastičarka svih vremena Elizabet Tvidl, koja je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine osvojila bronzu, saopštila je danas da završava karijeru. Dvadesetosmogodišnja Tvidl se nije takmičila otkako je zauzela treće mesto na dvovisinskom razboju na OI prošlog leta. Tvidl je u karijeri osvojila još tri svetska i šest evropskih zlatnih odličja. "Ovo je za mene teška odluka, jer je gimnastika oduvek bila najvažniji deo mog zivota", rekla je Tvidl.

11.00 - Ostajemo u Londonu, odnosno na Stamford bridžu. Španski fudbaler Huan Mata je srećan u Čelsiju, prema sopstvenom priznanju, i nema nameru da napušta ovaj klub. Engleski mediji spekulisali su da bi povratkom Žozea Murinja na klupu Čelsija Mata mogao da napusti Stamford Bridž i bude deo transfera u kojem bi plavci dobili napadača Mančester Junajteda, Vejna Runija. "Bio sam rasterećen jer sam razgovarao sa menadžerom, koji mi je rekao da klub računa na mene. To je lepo čuti, jedva čekam da počne sezona. Veomam sam srećan, uživam na treninzima sa novim menadžerom i nadam se da mogu da podignem nivo igre u odnosu na prethodne dve godine", rekao je Mata za klupski sajt.

10.40 - Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da će odbrambeni igrač David Luiz ostati na Stamford Bridžu uprkos ozbiljnom interesovanju Barselone. Uprava španskog šampiona je navodno spremna da potroši čak 29 miliona evra za novog štopera, a prvi izbor je brazilski reprezentativac. "David sjajno igra za nas i moramo da iskoristimo njegove kvalitete. On ima dovoljno samopouzdanja, pogotovo kada iz odbrane krene sa loptom u napad. Da li može da popravi igru u odbrani? Svakako. Upravo to je moj posao", kazao je Murinjo engleskim medijima. Luiz, inače velika želja Barselone koja upravo u njemu i njegovom specifičnom načinu igre vidi idealan izbor za deficitarnu poziciju štopera, u Čelsi je stigao u januaru 2011. godine.

10.15 - A sada malo i o drugoj transfer sapunici u Premijer ligi. Eventualni transfer Gereta Bejla u madridski Real, koji mnogi smatraju „odavno gotovim i utanačenim", biće najskuplji u istoriji ove igre. Dok smatraju da je cena koja prelazi 100 miliona evra priladna za sjajnog Velšanina, postoje i oni koji ističu da je to izrugivanje fudbalu i pretvaranje istog u grotesknu travestiju. Svoj glas povodom cele priče dala je i Al-Kaida?! Kako prenosi brojni italijanski mediji, Ahmed Al Dosari, jedan od najuticajnijih lidera zloglasne terorističke organizacije sa sedištem u Jemenu, javno je osudio sve koji su uključeni u transfer. „Osudio" je eufemizam u ovom slučaju, jer je Al Dosari čelnike Totenhema nazvao „pohlepnim Jevrejima, koje će kazniti Bog". Totenhem je, kao što je poznato, klub koji održava prisne odnose sa jevrejskom zajednicom u Londonu. Bila ova priča istinita ili ne, ona ipak daje uvid u atmosferu koja se stvara u delu javnosti zbog transfera koji bi zauvek mogao da promeni odnose na fudbalskom tržištu. Tako je, kako prenosi „Dejli Mejl", anonimni navijač zapretio smrću Bejlu zbog njegove želje da preše u Real Madrid. Totenhem je posle saznanja o pretnjama preduzeo sve mere kako bi ojačao bezbednost ekipe a britanska policija je već pokrenula istragu.

9.50 - Ostrvo je, kako to obično i biva, epicentar transfer saga. Ovog leta, čak tri su u prvom planu. Reč je eventualnim prelascima Gereta Bejla u Real Madrid, Vejna Runija u Čelsi i Luisa Suareza u Arsenal. Ovde je reč o ovom poslednjem. Kako prenosi „Dejli Mejl", Urugvajac je spreman da urgira upravu kluba sa Enfilda kako bi ga konačno pustila da ode. Suarez smatra da Liverpul ne poštuje otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru, po kojoj bilo koji klub koji pinudi 40 miliona funti ima pravo da otpočne pregovore sa problematičnim igračem. U ovom trenutku, Liverpul traži čak deset miliona više. Zbog svega ovoga, Suarez i njegovi predstavnici spremaju sastanak sa čelnicima Premijer lige, kako bi izdejstvovali da Liverpul bude primoran da prihvati ponudu i svog napadača pusti u London. Ako i to ne uspe, Suarez planira da ode toliko daleko i tuži klub koji ga drži „zarobljenog".

9.35 - Dosadašnji fudbaler Totenhema Klint Dempsi odlučio je da pređe u ekipu Sijetl Saunders i vrati se u MLS ligu, dok je na vrhuncu karijere, kako bi pomogao razvoj i popularizaciju fudbala u SAD. "Nedostajala mi je Amerika. želim da pomognem i popularišem fudbal u SAD, a to ne mogu da uradim na izmaku karijere. Kada sam odlučio da se vratim, bio sam svestan da ću biti pod pritiskom dobrih rezultata i da će svi imati velika očekivanja. Ne želim da budem pasivan i da ne utičem na igru i rezultate. Želim da osvajam titule", rekao je Dempsi. "Igrao sam u Evropi šest i po godina i samo sam želeo da se vratim kući. Sijetl je 'pomerio planine' da bi me doveo. To je bila prilika da se vratim dok sam na vrhuncu karijere, pošto sam želeo da pomognem napredak fudbala u američkoj MLS ligi".

09.15 - Janko Tipsrević nikako da izađe iz rezultatske i igračke krize, iste one koja ga je i koštala mesta među najboljih deset tenisera sveta i koja najavljuje još veći pad drugog reketa Srbije na ATP listi. S obzirom da je ispao već u prvom kolu turnira u Montrealu, a da je prethodne godine na istom mestu stigao do polufinala, gotovo je izvesno da od naredne nedelje za njega neče bit mesta među najboljih 20 igrača sveta. Svega ovoga svestan je, itekako, i sam Tipsarević. "Igram svoj najgori tenis posle dugo dugo vremena. Najtužnije je što treniram veome vredno i od Madrida sam izgubio samo jedan trening meč. Ali, koga je briga za to", napisao je Tipsarević na Tviteru.

08.00 - Svih 44 atletičara Jamajke, uključujući i superstara Juseina Bolta, danas su bili podvrgnuti doping testu u svom trening kampu u Moskvi, pet dana pred početak prvenstva sveta u ruskoj prestonici. Zvaničnici reprezentacije Jamajke potvrdili su agenciji AFP da su predstavnici Svetske Antidoping agencije (VADA) iznenada stigli u njihov trening kamp, gde je svim sportistima uzeta krv na analizu. Ne pamti se da je ikada ranije zatraženo da se cela reprezentacija podvrgne testiranju uoči velikog takmičenja. Atletičari sa Jamajke u poslednja dva meseca pod pojačanim su nadzorom, nakon što su bivši svetski rekorder na 100 metara Asafa Pauel i njegova koleginica iz reprezentacije Šeron Simpson bili među petoro takmičara pozitivnih na doping testu na nacionalnom prvenstvu u junu u Kingstonu.

01.45 - Janko Tipsarević nije upeo da savlada prvu prepreku na Rodžers kupu. U prvom kolu je poražen od Uzbekistanca Istomina sa 2:0 po setovima 6:4, 6:3.Janko propustio svje šanse u prvom setu, protivnik to koristi i u odlučujućem gemu pravi brejk i osvaja prvi set. Očajan procenat prvog sevisa našeg tenisera glavni je uzrok poraza. Nije uspeo da se stabilizuje ni u drugom setu, već i četvrtom gemu protivnik dolazi do brejka prednosti. Janko pokušava da uzvrati, propušta svoje šanse za brejk, i istomin stiže do trijumfa.

23.30 - Fudbaleri Bajerna iz Minhena uspešno su krenuli u odbranu Kupa Nemačke, pošto su u prvom kolu savladali četvrtoligaša Reden sa 5:0.U preostale tri utakmice prvog kola Kupa Nemačke pobede su zabeležili SSalke, Union Berlin i Paderborn.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sport uživo: Crnogorci bez Pekovića?

Izvor: RTS, 06.Avg.2013

Crna Gora bez Pekovića na EP u Sloveniji? Bez Muslija na Evropskom prvenstvu. Fofana u Partizanu. Tipsarević svestan igračke i rezultatske krize u kojoj se nalazi. Ipak bez odlaganja utakmice između Javora i Crvene zvezde. Suarez napušta Liverpul - milom ili silom. Al-Kaida besna zbog potencijalnog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.