Sinergija navijača i igrača neophodna za pobedu protiv iskusnih Valjevaca (subota, 19.30h)

Izvor: KGsport.info, 02.Mar.2018, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sinergija navijača i igrača neophodna za pobedu protiv iskusnih Valjevaca (subota, 19.30h)

Košarkaši Radničkog pokušaće da u subotu, 3. marta od 19 časova i 30 minuta dođu do četvrte ovosezonske pobede u svom „Jezeru“. Rival u 21. kolu Košarkaške lige Srbije biće im valjevski Metalac, iskusna ekipa koja figurira kao jedan od kandidata za plasman u Superligu.
Pobeda protiv Vojvodine nesumnjivo je dala krila kragujevačkim košarkašima, koja čak ni prošlonedeljni poraz od Dinamika nije uspeo da „potkreše“. Izabranici trenera Kusmuka pokazali su >> Pročitaj celu vest na sajtu KGsport.info << da i sa oslabljenim rosterom mogu da pariraju protivničkim ekipama u ovom rangu takmičenja, što im sigurno uliva dodatno samopouzdanje pred konačan rasplet u KLS-u.
Naredni protivnik Kragujevčana je valjevski Metalac, koji se trenutno nalazi na šestom mestu prvenstvene tabele sa skorom 11-9 i konkuriše za plasman u Superligu. Valjevci u poslednje vreme igraju u promenljivoj formi, ali ovaj podatak nikako ne sme da zavara košarkaše Radničkog, pošto će naspram sebe imati izuzetno iskusnu, „namazanu“ ekipu, predvođenu Đukanom Đukanovićem, jednim od statistički najboljih igrača u KLS-u ove sezone.
– Đukan će najverovatnije biti MVP ove sezone u KLS. Mali, brz igrač, koji ide od koša do koša, tako da dosta pažnje treba da se obrati na njega. Vasić je tu kao organizator igre sa odličanim šutem za tri poena, a tu je i Bojan Krstović kao poznat, iskusan igrač. Pod košem imaju još jednog iskusnog igrača Marojevića, veoma pokretnog Kaplanovića i Mikulića, koji sa svojih 215 cm igra „četvorku“ i šutira spolja. Doveli su i Mladena Pavlovića, koji je sarađivao sa našim trenerom Kusmukom. Svakako imaju dobar roster, a sigurno će doći „naoštreni“ jer im treba pobeda u borbi za Superligu. – proanalizarao je gostujući sastav Strahinja Jovanović, junak pobede nad Vojvodinom pre dve nedelje.
Trener Radničkog Bojan Kusmuk dobro je upoznat sa pre svega individualnim kvalitetima igrača Metalca, ali ističe da njegova ekipa u ovaj meč ulazi beskompromisno, sa željom za pobedom. Razlog za optimizam je i uzlazna forma Kragujevčana, uprkos brojnim kadrovskim problemima.
 – Protiv Vojvodine smo odigrali dobro, a ja sam zadovoljan i izdanjem protiv Dinamika, bez obzira na krajnji rezultat. Bili smo hendikepirani povredom Beadera, uz još ranije povređenog Pavlovića. Nadu za uspeh u utakmici sa Metalcem uliva i činjenica da smo imali sedam dobrih četvrtina u poslednje dve utakmice. Pokušaćemo da održimo taj nivo, a javila se i želja da igramo na veći broj poena jer sem Demčešena imamo sve spoljne igrače. Niža smo ekipa i moramo da igramo agresivno sa brzom realizacijom. – smatra Kusmuk.
Utakmica protiv Vojvodine pokazala je koliko košarkašima Radničkog znači organizovana podrška sa tribina. Ta sinergija igrača i navijača mogla bi da bude ključna i u susretu sa Valjevcima u subotu.
– Najlepša atmosfera od kada sam ja ovde bila je na utakmici protiv Vojvodine. Možda mi nismo dali priliku da tako bude i ranije, da Kragujevčana bude u većem broju, ali hvala im što nas podržavaju i što stoje iza njihovog kluba. – poručuje trener Kragujevčana.
Strahinja Jovanović pokazao je koliko ga gromoglasna podrška sa tribina „Jezera“ inspiriše, pošto je na pomenutoj utakmici protiv Novosađana postigao 28 poena.
– Ambijent koji su nam navijači priredili na pređašnjoj utakmici u „Jezeru“ bilo je prelep. Da je bilo više takvih momenata, možda bismo i češće pobeđivali. Zato pozivam sve Kragujevčane da dođu u subotu i podrže nas u što većem broju. – dodao je plejmejker kragujevačkog tima.
Ulaznice za ovaj meč biće u prodaji na blagajni hale „Jezera“ sat vremena pre početka utakmice. Cena je 100 dinara.
Takođe, na dan utakmice od 12 do 17 časova u Roda centru biće organizovana podela poklon-karata, uz prateći program i nagrade.
Foto: Zoran Đorđević/kkkradnicki.com
Pogledaj vesti o: Košarka,   Kragujevac

Nastavak na KGsport.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.