Povodom Dana pobede nad fašizmom ambasador Rusije i članovi hora Turecki položili vence na Večnu vatru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2021, 19:27

Povodom Dana pobede nad fašizmom ambasador Rusije i članovi hora "Turecki" položili vence na Večnu vatru

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko i članovi Hora "Turecki" položili su danas, povodom obeležavanja Dana Pobede nad fašizmom, cveće na Spomenik oslobodiocima Beograda i Večnu vatru.

Ambasador Bocan-Harčenko poručio je da važno da se setimo svih koji su dali svoje živote za slobodu, da čuvamo secanje na poginule i ruske i srpske vojnike.

On je zahvalio Mihailu Tureckom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnivaču Hora "Turecki", zato što je u Spomen kompleks Groblja oslobodilaca Beograda doveo i članove ansambla, i naglasio da su umetnost i pesma, pa i muzika najače oružje u borbi protiv revizije istorije.

"Muzika i pesma će nam pomoći da se prisetimo atmosfere u kojoj su bili naši preci", rekao je ambasador.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ambasador Rusije položio cveće na spomenik „Večna vatra”

Izvor: Danas, 08.Maj.2021

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko i osnivač i rukovodilac ruskog ansambla ”Hor Turecki” Mihail Turecki položili su danas cveće na spomenik „Večna vatra”, na Spomen-groblju oslobodiocima Beograda, čime je počela proslava Dana pobede nad fašizmom.

Nastavak na Danas...

Harčenko: Srbija i Rusija se zajedno odupiru reviziji istorije

Izvor: N1 televizija, 09.Maj.2021, 15:57

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko rekao je danas da su te dve zemlje uvek bile na pravoj strani tokom istorije, pa tako i u Drugom svetskom ratu, a zajedno su i sada u rešavanju "plemenitog i veoma važnog zadatka odupiranja pokušajima revizije i izopačenja istorije".

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.