Izvor: RTS, 07.Maj.2021, 20:37

Dali dinar da uđu u Superligu, plaćaju dva da izađu - Uefa se dogovorila sa većinom "odmetnika"

Od 12 klubova koji su pokrenuli priču o Superligi, devet se pokajalo i priznalo grešku, ali i prihvatilo posledice i kazne od Uefe.
Uefa je saopštila da je postignut dogovor sa devet od 12 klubova pokretača Superlige, o posledicama i kaznama zbog pokušaja osnivanja takmičenja van zvaničnih fudbalskih organizacija.

Belu zastavu su istakli Mančester siti, Mančester >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << junajted, Liverpul, Totenhem, Arsenal, Atletiko, Milan i Inter. 
Pomenuti klubovi koji su se odrekli Superlige, moraće da se odreknu i pet odsto Uefinog nagradnog fonda za prvu sezonu koju budu igrali u međunarodnim takmičenjima.
Takođe, kao gest dobre volje - uplatiće zajedno 15 miliona evra za decu, omladinu i nižerazredne klubove u lokalnim zajednicama.
Ukoliko ponovo budu pregovarali o učestvovanju u nekom sličnom takmičenju, van zvaničnih okvira, biće kažnjeni sa 100 miliona evra, a 50 miliona će platiti ukoliko prekrše dogovor sa Uefom.
"Nakon što su ovi klubovi preuzeli odgovornost i pokazali želju da poprave sve što su napravili, Uefa želi da zatvori ovo poglavlje i nastavi dalje u pozitivnom duhu", poručio je prvi čovek Evropske fudbalske unije, Aleksandar Čeferin.
Madridski Real, Barselona i Juventus još ne priznaju poraz, pa se epilog borbe sa Uefom tek očekuje, a kazne će, bez dileme, biti daleko teže. 
 
Pogledaj vesti o: Dinar

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uefa reintegriše devet klubova osnivača Superlige

Izvor: Beta, 07.Maj.2021

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da neće biti pokrenut nikakav postupak protiv devet ekipa osnivača Superlige Evrope, koji su se povukli iz tog takmičenja.Klubovi će ipak morati da se odreknu pet odsto zarade, koja bi im pripala na osnovu učešća u evropskim takmičenjima.Real...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.